Choď na obsah Choď na menu

!!! Európsky superštát namiesto Európskej únie !!!

 
 
Hlavné predpoklady dokumentu: • Členské krajiny bez práva mať vlastnú armádu a tajné služby. • Zjednotenie trestného práva a daňového systému. • Krajiny bez vlastnej meny a centrálnej banky. • Jednotný vízový systém. • Spoločná zahraničná politika voči iným krajinám a medzinárodným organizáciám. • Obmedzená úloha NATO.
 
 
Ak by ustanovenia dokumentu vstúpili do platnosti, namiesto Európskej únie by vznikol jednotný európsky štát závislý od dnešných najsilnejších hráčov EÚ. Nič vlastné V skutočnosti by členské štáty nemali právo mať vlastnú armádu, vlastné špeciálne služby, samostatný trestný zákonník, samostatný daňový systém – vrátane výšky daní, vlastnej meny či centrálnej banky schopnej skutočnej obrany finančné záujmy národného štátu. Okrem toho by členské štáty fakticky stratili kontrolu nad svojimi hranicami a postupmi prijímania a premiestňovania utečencov na svoje územie. Projekt predpokladá aj zavedenie jednotného vízového systému a vykonávanie spoločnej zahraničnej politiky voči iným krajinám a medzinárodným organizáciám. Z dokumentu môže tiež vyplývať, že úloha NATO na európskom kontinente by musela byť obmedzená. V preambule textu Francúzsko a Nemecko píšu: „Naše krajiny zdieľajú spoločný osud a spoločný súbor hodnôt, ktoré tvoria základ pre ešte užšie spojenie medzi našimi občanmi. Budeme sa teda snažiť o politickú úniu v Európe a pozveme viac Európanov, aby sa zapojili do tohto úsilia. Deväť strán dokumentu nenechá žiadne pochybnosti o podobe, ktorú štáty, ktoré tento dokument pripravili, zamýšľajú prijať.
 
Ozbrojené sily V dokumente sa okrem iného píše: „Ohrozenie bezpečnosti jednej krajiny sa rovná ohrozeniu iných, preto veríme, že naša bezpečnosť je jedna a nedeliteľná. Európsku úniu a európsky bezpečnostný poriadok považujeme za súčasť našich základných záujmov a budeme ich brániť za každých okolností. Francúzsko a Nemecko zdieľajú spoločnú víziu Európy ako bezpečnostnej únie založenej na solidarite a vzájomnej pomoci medzi členskými štátmi, ktoré podporujú spoločnú bezpečnostnú a obrannú politiku. Jadrom európskeho projektu je zabezpečenie bezpečnosti Európy, ako aj prispievanie k budovaniu mieru a globálnej stabilite.“ Nemecko a Francúzsko navrhujú zriadiť orgán s názvom „Európsky bezpečnostný pakt“, ktorý sa bude zaoberať „všetkými aspektmi bezpečnosti a obrany na európskej úrovni“ a tým „zaistí bezpečnosť občanov EÚ na všetkých úrovniach“.
 
Únia by mala byť schopná efektívnejšie plánovať a viesť civilné aj vojenské operácie s podporou stálych civilno-vojenských štruktúr velenia. Únia by mala mať možnosť spoľahnúť sa na trvalo platené sily rýchlej reakcie a mala by byť schopná poskytnúť spoločné mechanizmy financovania takýchto operácií. V rámci európskej spolupráce majú členské štáty v úmysle vytvoriť stálu štruktúru spolupráce v oblasti obrany so schopnosťou flexibilne spúšťať obranné operácie. V prípade potreby by krajiny EÚ mali zvážiť vytvorenie námorných síl alebo iných typov spôsobilostí z prostriedkov vlastnených EÚ. Špeciálne jednotky Jedným z prvých krokov na ceste k vytvoreniu spravodajského systému nového štátu v myšlienke Nemecka a Francúzska je „vytvorenie spoločného systému analýzy nášho strategického prostredia a spoločného chápania našich záujmov. Francúzsko a Nemecko navrhujú, aby EÚ pravidelne prehodnocovala svoje vlastné strategické prostredie, o ktorom sa bude diskutovať v Rade pre zahraničné veci a v Európskej rade. Tieto preskúmania majú byť podporované „nezávislými štruktúrami schopnými zhodnotiť situáciu, pričom budú čerpať zo spravodajských informácií EÚ, operačného strediska a odborných znalostí mimo európskych inštitúcií“. Takto načrtnuté štruktúry majú viesť k získaniu „strategických a spravodajských analýz schválených na európskej úrovni“.
 
Francúzsko a Nemecko tiež vyzývajú na zriadenie európskej platformy pre spoluprácu spravodajských služieb, „rešpektujúc národné výsady a využívajúc súčasné nástroje; zlepšenie výmeny údajov, plánovanie scenárov hrozieb pre skupiny krajín, ako aj vytvorenie „Európskej schopnosti reakcie“, ako aj „Európskeho zboru civilnej obrany“. Európsky prokurátor a trestný zákonník Súčasťou dokumentu je aj plán na zvýšenie právomocí Európskej prokuratúry, ktorá doteraz pôsobila len v oblasti obhajoby finančných záujmov EÚ. Autori predpokladajú zvýšenie jeho právomocí v boji proti terorizmu a organizovanému zločinu. Podľa autorov „by si to vyžadovalo harmonizáciu trestných zákonníkov medzi členskými štátmi“.
 
Migračná politika Ak by ustanovenia nemecko-francúzskeho návrhu nadobudli platnosť, národné štáty v EÚ by stratili právo vykonávať vlastnú migračnú politiku: „Nemali by existovať žiadne jednostranné národné reakcie na výzvy migračnej krízy (...) Nemecko a Francúzsko sú presvedčené, že je najvyšší čas zaviesť skutočne integrovanú azylovú, utečeneckú a migračnú politiku. Na realizáciu tejto politiky sa navrhuje zriadiť „prvú mnohonárodnú pohraničnú a pobrežnú stráž“, do ktorej by národné štáty delegovali personál prostredníctvom agentúry FRONTEX. Francúzsko a Nemecko majú predložiť návrhy na realizáciu tohto projektu. Nútené rozdeľovanie utečencov Dokument počíta aj so sankcionovaním kvót pre nútenú migráciu pre členské štáty: „Situácia, v ktorej bremeno migrácie znáša nerovnomerne obmedzený počet krajín, je neudržateľná. Prioritou je zlepšenie dublinského systému prostredníctvom stálych mechanizmov na prepojenie a zdieľanie bremena migrantov medzi členskými štátmi.“ Francúzsko a Nemecko už vedú rozhovory o utečencoch z Afriky Podľa spoločnej pozície Nemecka a Francúzska už nejaký čas prebiehajú rozhovory s externými partnermi ohľadom ďalších migračných vĺn: „Nemecko a Francúzsko už v mene EÚ vstúpili do rozhovorov o migrácii na vysokej úrovni s množstvom afrických krajín a rozšíri tento dialóg na ďalšie. Základné príčiny migrácie, akými sú chudoba, neistota a politická nestabilita, by mali byť predmetom záujmu Európskej únie.“ Európska menová únia Jednou z najrozsiahlejších častí dokumentu sú otázky súvisiace s rozširovaním menovej únie, teda so zavedením spoločnej meny – eura. Autori okrem iného píšu: „Hoci musíme priznať, že kríza eura a jej dôsledky ukázali niektoré nedostatky, ktoré nútia občanov spochybňovať zlučiteľnosť jednotnej meny so sľubmi danými pred jej zavedením, ba dokonca pochybujú o zmysle zachovania V samotnom projekte eura máme v úmysle pokračovať ďalej na troch frontoch súčasne: posilnenie hospodárskej súdržnosti, posilnenie sociálnej spravodlivosti a demokratickej zodpovednosti a zvýšenie odolnosti voči otrasom s cieľom zabezpečiť nezvratnosť eura.
 
Euro – „kedy“, nie „či“ prijať jednotnú menu Autori tiež uznávajú, že požiadavky na členstvo v menovej únii a daňové dôsledky jej zavedenia sú „vyššie, než ktokoľvek mohol predvídať, keď bolo euro zavedené“, a preto Francúzsko a Nemecko „musia rešpektovať práva ostatných rozhodovať o tom, kedy zaviesť jednotnú menu" ". Rozvoj Európskej menovej únie si podľa autorov vyžiada zintenzívnenie politických procesov, ako aj rozloženie daňového zaťaženia medzi štáty: „Vo svetle existujúcich nerovnováh nebude prehlbovanie EMÚ pripomínať veľkú Bang, ale bude skôr výsledkom pragmatického a postupného vývoja, berúc do úvahy otázky rastu ekonomiky a zamestnanosti“. Spoločná daňová politika Prvkom novej Európskej menovej únie má byť aj otázka daňovej kapacity štátov. Neexistencia spoločnej politiky v tejto oblasti je podľa autorov „chýbajúcim míľnikom Európskej menovej únie“ a „z dlhodobého hľadiska by mala zabezpečiť makroekonomickú stabilitu na úrovni eurozóny a obmedziť jednostranné transfery“. “, čo v praxi treba chápať ako výzvu na vytvorenie jednotného daňového systému v celej budúcej Európskej únii a obmedzenie existencie daňovej konkurencie medzi krajinami.
 
 
 
 
 
 
 
 
POLSKO UDEŘILO
Polská TV stanice TVP INFO informovala polské občany o tom, co EU, USA a NATO "upekly". Samozřejmě, hlásná trouba protektorátního režimu v Praze, ČT24, nám, občanům České republiky, "zapomněla"tuto informaci přinést.
Na setkání Visegrádské skupiny v Praze předložil Frank-Walter Steinmeier (spolkový
prezident Německa) devítistránkový dokument vzniku Evropského superstátu.
Členské státy se vzdají:
1)
vlastní armády, vlastních tajných služeb, vlastního zákonodárství, vlastního daňového systému, vlastní měny
2)
kontroly nad státní hranicí včetně systému a procedury vpouštění a relokace migrantů.
3)
Vytvoří společný vízový systém, společnou zahraniční politiku transformace.
NATO v preambuli textu vlády Francie a Německa oznamuje:
"Naše státy sdílejí společné předurčení a
společný žebříček hodnot, které dávají
předpoklad ještě hlubšímu sjednocení
našeho obyvatelstva. Budeme tedy usilovat
o politickou unii v Evropě a zveme další
Evropany k připojení k projektu."
Vznikne společná armáda „European Security Compact” na principu „ohrožení jednoho
státu/ohrožení všech států.
Rozvědka a kontrarozvědka bude podřízena jednomu centru.
Bude zvětšena pravomoc „Evropského veřejného žalobce“ a vznikne jednotný trestní zákon.
Národní státy nebudou mít právo rozhodovat o migraci a nebudou mít vlastní azylovou
politiku.
Rozmístění migrantů bude povinné a bude respektovat rovnoměrné rozdělování
uprchlíků a národní státy to nebudou moci odmítnout.
Německo a Francie už ve jménu EU začaly
jednat se severoafrickými zeměmi na
nejvyšší úrovni o pravidlech migrace a
rozšíření dialogu na toto téma.
Bude zavedena jednotná měna euro pro všechny členské země, otázka nezní zda,
ale kdy to bude přijato
Bude zaveden jednotný daňový systém a bude odstraněna konkurence v daňovém systému
mezi jednotlivými zeměmi…