Choď na obsah Choď na menu

SARS-cov1 Prasacia chrípka 2009 a SARS-cov2 2020

9. 2. 2021

2009  pandémia prasacej chrípky nový vírus chrípky H1N1

 

  • Chrípková sezóna trvá od 1. októbra do 30. apríla.

  • Pandémia chrípky bola vyhlásená 11. júna 2009 a bola ukon ená 10. augusta 2010.

 

  • Da 24. 4. 2009 bola do EWRS (Early Warning Response System) vložená prvá informácia o výskyte prasacej chrípky u ľudí v Mexiku. MEXICKÁ CHRÍPKA

  • SARS-COV-2 nový virus v roku 2019 už odmietajú v spojitosti s chrípkov, ako chrípkový virus,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  • Boli aktualizované pandemické plány nemocníc a zdravotníckych zariadení. Taktiež došlo k vyskladneniu osobných ochranných pracovných pomôcok a antivirotík.

  • 2020 vláda údajne nemá žiadny pandemický plán, ani v šuplíku z roku 2009. Sklady s osobnými ochrannými prostriedkami sú údajne prázdne. Pandemický plán však pravidelne vypracúva UVZ SR (2019 Hlavný hygienik agenerálny tajomník služobného úraduMgr. RNDr. MUDr. Ján Mikas, PhD.)
  • S postupne meniacou sa epidemiologickou situáciou vo výskyte novej chrípky vydal hlavný hygienik SR viacero usmernení na laboratórne vyšetrovanie klinických vzoriek pri podozrení na pandemickú chrípku.

  • "Prvý kmeň vírusu chrípky bol izolovaný"

  • Najskôr boli vyšetrované všetky osoby prichádzajúce zo zahraničia, ktoré vykazovali klinické príznaky chrípky. Na jeseň, v čase maximálneho šírenia pandemickej chrípky boli laboratórne vyšetrované už len hospitalizované osoby s akútnym respiračným ochorením, úmrtia a vzorky zasielané od sentinelových lekárov.

  • 2020 nový vírus SARS-cov-2 už naši odborníci nepovažujú za nový chrípkoví vírus ako v roku 2009 vírus H1N1.
  • Vyšetrenie vzoriek už nie len pri podozrení na "pandemickú chrípku covid19" s príznakmi a narozdiel od roku 2009 robia plošné testovanie celého Slovenska.
  • Nový virus SARS-cov-2 a ochorenie covid19 sa už uvádza, eviduje samostatne  a nie je súčasťou evidencie chrípkových onemocnení, ako tomu bolo roku 2009 pri prasacej chrípke. 
  • Rovnako ako v roku 2009 je aj v roku 2020 vzostup ťažkých pneumónii a úmrtí, ale už sa neuvádzajú ako chrípkové ale jednoducho COVID-19.  Už je iba COVID-19 ?
  • Pandemická vakcína bola na Slovensko dovezená v množstve 1 milión dávok. V decembri boli dovezené prvé dodávky.

  • Celkovo bolo zaočkovaných 4 910 osôb v starostlivosti vybraných lekárov. Celková zaočkovanosť osôb v starostlivosti vybraných lekárov v Slovenskej republike bola cca 1,4 %.

  • Vakcína proti SARS-cov-2 je na Slovensku v decembri 2020, začína očkovanie.
  • MZ SR objednalo 7,5 milióna dávok vakcín pre 3,7 milióna ľudí.
  • Zaočkovanosť bude ... ???

 

Obrázok č. 1  Nový vírus prasacej chrípky je H1N1 je súčasťou chrípkovej sezóny 2009/2010

              č.2  V roku 2010/2011 sa nový vírus H1N1 uvádza v chrípkovej sezóne

chripka-h1n1-2009.png

zdroj:obr1 https://www.ruvzds.sk/sakeuvz1.pdf    obr.2      

 

 

Pandémia prasacej chrípky H1N1 roku 2009. Krčméry vakcína na COVID nemá vedľajšie účinky. (Je to úplne iná vakcína.) Prepojenia lekárov WHO na farmaceutický priemysel , očkovanie experimentálnou vakcínou, ktorá vyvolávala psychiatricko-neurologický problém - narkolepsiu.

 

 

 

Aké vírusy sme zvládli ?

1918                     Španielska chrípka

1957       H2N2      Azijska chrípka

1968       H3N2      Hongkonska chrípka

2003   SARS-COV   Vtáčia chrípka z Číny, nový beta coronavír, od 2004 neboli hlásené prípady SARS (podtyp H5N1 a H7N7)

                                   (2013 Šíri sa zmutovaný vírus SARS, ktorý zabíja: Vedci varujú, že môže zničiť ľudstvo! :)

2006       H5N1     Vtáčia chrípka *    

2009      AH1N1   Prasacia chrípka - novy chrípkovy virus a je ďalej súcastou chrípkových sezón (prasacia+ vtáčia ch.)

2012                    MERS-COV   (ťavy) beta coronavír

Pri SARS, ako aj pri MERS boli ako dôležitý rezervoár identifikované netopiere. Išlo teda o zoonózy. Medzihostiteľom v prípade SARS boli cibetky a pri MERS ťavy.SARS-CoV-2 je siedmy koronavírus, o ktorom je známe, že infikuje ľudí, po 229E, NL63, OC43, HKU1, MERS-CoV a SARS-CoV (5).https://www.unilabs.sk/casopis-invitro/pohlad-klinickeho-mikrobiologa-na-covid-19

Ako sa robila diagnostika v pripade pandémie sars?  SARS sa diagnostikuje na základe klinických príznakov (vysoká teplota nad 38°C, suchý kašeľ, krátky dych, ťažkosti s dýchaním, atypická pneumónia), epidemiologickej anamnézy (návrat z postihnutej oblasti v časovom odstupe nie dlhšom ako 10 dní), laboratórneho vyšetrenia (dôkaz koronavírusov).

 

Zdroje: Pandémiachripkyv Slovenskejrepublike  https://www.ruvzzh.sk/oddelenia/EPID/clanky/pandemia_chripky_v_sr_(rovny)_14_10_2010.pdf

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:uMjJoTnpRkYJ:www.uvzsr.sk/docs/info/epida/vtacia_chripka_a_pripravenost_sr.ppt+&cd=1&hl=sk&ct=clnk&gl=sk

http://www.vpl.sk/files/file/XXXI_conf_w/chripka/Zhodnotenie%20minulorocnej%20pandemie%20chripky%20vo%20svete%20a%20na%20Slovensku,%20poucenie%20z%20priebehu%20pandemie,%20.pdf

 

 

                                           

zdroj: http://www.inenoviny.sk/falosna-pandemia-prasacej-chripky-suvislosti-s-covidom/

Falošná pandémia prasačej chrípky? súvislosti s COVIDom?

Falošná pandémia prasačej chrípky?

Bývalý predseda výboru pre zdravie Európy Wolfgang Wodarg sa vyjadroval počas prasačej chrípky, že ide o falošne strašenie populácie sveta. Prasačia chrípka na Slovensku prebiehala v roku 2009, zomreli 2 ľudia.
Wolfgang Wodarg obvinil farmaceutické spoločnosti za financovanie a ovplyvňovanie ľudí vo WHO a v jednotlivých štátoch sveta, ktorí pod ich vplyvom strašia spoločnosť a nabádajú štáty ku kúpe vakcín. Z toho majú samozrejme profit farmaceutické spoločnosti. Stači zaspomínať na pána Mikasa, nakúpil zbytočne 1 000 000 vakcín. Aj teraz na koronavírus sa predobjednávajú milióny vakcín, ktoré sa nepoužijú. Prečo sa robia také objednávky je otázne.
Wolfgang Wodarg ako epidemiológ a odborník na pľúcne ochorenia obvinil farmaceutické spoločnosti z organizovania „kampane plnej paniky“ s cieľom tlačiť na WHO, aby vyhlásila pandémiu. To čo sa dialo počas prasačej chrípky nazvál škandálom storočia a žiadal vyšetrovanie procesov počas prasačej chrípky.
Vo Veľkej Británii bola šírená panika so strašením, že prasačia chrípka zabije 65 000 ľudí. Pričom reálne zomrelo ani nie 1000 ľudí. (stačí zaspomínať na predikcie pána Smatanu a jeho IZP u nás na Slovensku, doteraz to tiež polícia nevyšetruje). Wolfgang Wodarg upozorňoval aj na nebezpečeie neotestovanej vakcíny, o ktorej hovoril, že môže byť nebezpečnejšia ako samotná prasačia chrípka (teraz v roku 2020 sa objavujú závažné ochorenia následkom očkovania – narkolepsia).
Táto panika a strach stáli Veľku Britániu množstvo financií. Existuje správa, že sa nakúpilo lieku Tamiflu za 1 000 000 000 libier, ktorý sa nepoužil a ktorý nebolo možné predať. Úroveň strachu a úzkosti vo Veľkej Británi šírená médiami bola vysoká. Anglické zdravotníctvo sa preorientovalo na boj s prasačou chrípkou, ktorý sa nekonal a došlo k poškodeniu zdravotníctva a ľudí s inými ochoreniami.
Boli však takí, čo sa tešili. Boli to farmaceutické firmy. Tie zarobili miliardy. Wodarg žiadal vyšetrovanie a kritizoval šírenie dezinformácií s cieľom strašiť. Taktiež ako jeden z prvých poukázal na viaceré osoby z WHO prepojené na farmaceutické firmy. To sa neskôr dokázalo vyšetrovaním. https://paulflynnmp.typepad.com/…/01/a-false-pandemic.html

                              

Očkovanie proti prasacej chrípke Spôsobí masové očkovanie neurologické ochorenie?

 

 

 

Panika z prasacej chrípky z roku 2009 - Rekonštrukcia prasacej chrípky novinármi SPIEGELU. 12.03.2010  *