Choď na obsah Choď na menu

Situácia na Slovensku je zlá. Prečo?

9. 1. 2021

 

 

https://www.jurajveverka.com/post/pand%C3%A9mia-v-nitre?fbclid=IwAR0yuUsnqUcY6kbP9Itk62-7msbiuzuxRVi4nUAzgdX341aZ85ETlEUcogw

Pandémia v Nitre?!

Paradoxne tí najzodpovednejší budú práve tí, ktorí na testovanie nepôjdu.....

Okres Nitra spustil povinne-dobrovoľné testovanie. Dovolím si napísať povinné, odvolávam sa na tvrdenie p. Matoviča z jeho tlačovky zo dňa 5.1.2021 v Nitre.

Nespochybňujem počet ľudí v nemocniciach, ani doktorov a sestry. Verím a aj z blízkeho zdroja viem, že pracujú na plné obrátky. Zároveň im ďakujem. Avšak jedno, čo by som k tomu dodal je ako táto nitrianska pandémia vznikla. Ako je možné, že aj napriek tvrdým opatreniam sa mesto, ktoré bolo doposiaľ v zelenej zóne, stalo podľa slov Matoviča, Hattasa a Dubaja kritické? Čo sa zmenilo? Všetky podniky sú už niekoľko týždňov zatvorené a okrem množstva ľudí v supermarketoch sa život v Nitre prakticky zastavil. Pohyb ľudí je rovnako už vyše štyri týždne výrazne obmedzený, ale stav sa stále nezlepšuje. Jedno čo sa však zmenilo, bolo nie len podľa môjho názoru ale aj podľa informácií z blízkeho zdroja, údajne zlé rozhodnutie riaditeľa FN NR, p. Dubaja. Toto rozhodnutie sa teraz zakrýva tvrdením, že nitrianska nemocnica je krajská, a tak je prirodzené, že sem zvážajú pacientov takmer z celého kraja.

Pravda je taká, že zahltiť Covid oddelenie fakultnej nemocnice v Nitre zvážaním chorých zo širokého okolia, bolo fatálne rozhodnutie, ktoré mohlo výrazne prispieť ku kolapsu zdravotníctva. Je to prirodzené, keď lekárom a zdravotnému personálu naložíte viac, ako sú vôbec schopní zvládnuť. Týmto rozhodnutím bolo zároveň obmedzené až absolútne znemožnené poskytnutie lekárskej starostlivosti na iné, donedávna aj bežné, ochorenia. Tento fakt má podľa slov majiteľa nemenovanej pohrebnej služby za následok nárast úmrtí ľudí, ktorí by za normálnych podmienok mohli žiť, keby im bola včas poskytnutá zdravotná starostlivosť.

Veľkou otázkou je tiež počet mŕtvych. K tomuto sa v komente vyjadrila aj šéfredaktorka internetového spravodajstva EUROREŠPEKT, Jana Teleki: “v Nitre nikto nechápe, prečo p. Krajčí zatvoril patológiu v Komárne a v Nových Zámkoch a ani nechápe, prečo sú mŕtvi vození do Nitry a potom späť...”

Týmito krokmi vznikol v Nitre akýsi “dôvod” na celoplošné nedobrovoľné testovanie, v ktorom vláda vidí doslova jedinú záchranu. Teda človek má na výber, buď sa dá testovať alebo 3 týždne nepôjde ani na ulicu pred dom. ... Celý článok TU

 

CHAOS ! Vladimir Ecker zomreli su covid pozitivny a negativny

 

DVTV - situacia v krematoriach CR dec 2020 jan 2021

DVTV: Není to, jak to vypadá. Kolony aut s mrtvými jako v Itálii tu lidé neuvidí, říká Kopal