Choď na obsah Choď na menu

Potravinová kríza

6. 3. 2022

 

  • Len 10 gramov mäsa denne! Nová politika pre Nemcov  Nemecká spoločnosť pre výživu (DGE) pravidelne vydáva nové odporúčania pre stravovanie obyvateľstva. Pripravované usmernenia zrejme vyzývajú na radikálne zrieknutie sa mäsa. Tieto odporúčania sa majú začleniť aj do novej stratégie výživy federálnej vlády.

    10 gramov mäsa denne: Toto by mala byť nová horná hranica, pokiaľ ide o Nemeckú spoločnosť pre výživu (DGE). "Bild" obsahuje výňatky z interného dokumentu na tému novej potravinovej stratégie. Hoci ide len o odporúčania, tieto sú v skutočnosti implementované na rôznych miestach.

    Napríklad DGE udeľuje certifikáty jedálňam, ktoré dbajú na zdravú výživu vo svojich jedlách. Uvoľňovanie by sa preto malo sprísniť. Eckhard Heuser, generálny riaditeľ Zväzu mliekarenského priemyslu, pre „Bild“ o plánoch hovorí: „Je to šialené a neuskutočniteľné. Každý, kto už v jedálni nedostane currywurst, ide do predajne čipsov pred ňou.“

  • „Nemecko zakazuje farmárom riadne hnojiť pôdu preto, aby napĺňali zelenú agendu EÚ,“ uvádza stránka Breitbart.com„Od štvrtka minulého týždňa je používanie dusičnanových hnojív v Nemecku značne obmedzené na veľkých plochách poľnohospodárskej pôdy v Severnom Porýní-Vestfálsku,“ uvádza stránka s odkazom na jednu z najhojnejších oblastí výroby potravín v Nemecku.   *

    Zákaz vychádza z toho, že byrokrati Európskej únie vedú vojnu proti dusíku, základnému prvku, ktorý tvorí takmer 80% zemskej atmosféry a je rozhodujúci pre pestovanie poľnohospodárskych plodín.

    Po vyhlásení vojny uhlíku – stavebnému kameňu biologického života – sa globalisti teraz zameriavajú na dusík ako prostriedok na zámerné vyvolanie rozsiahleho hladomoru a masovej smrti (depopulácie).

  • video - "Žádné dodržování předpisů, žádné potraviny" - Dr. Mike Yeadon se zamýšlí nad náhlým narušením dodávek potravin "Žádné dodržování předpisů, žádné potraviny" - Dr. Mike Yeadon se zamýšlí nad náhlým narušením dodávek potravin  "Jelikož se nejedná o náhodu... existuje plán, jak omezit dodávky potravin do té míry, že budete závislí na státu, abyste se najedli. Nemusí vás tedy nechat vyhladovět; stačí, aby množství dostupných kalorií bylo o něco menší, než byste chtěli, a protože by to vyvolalo potravinové nepokoje, pak zavedou buď stanné právo, nebo přídělový systém, a přídělový systém bude vyhnán z digitálního průkazu totožnosti. Takže mi to připadá, proč to dělají, protože musíte jíst, a oni řeknou: "Žádné dodržování, žádné jídlo." Tohle je důvod, proč to dělají. "

    • Španělský deník El País dnes přinesl [1] výbušný článek o uniklých informacích z dokumentu Evropské komise, která chystá 18. května vyhlásit novou směrnici zavádějící přerozdělovací schéma a přídělové systémy na dodávky a redistribuci plynu v Evropské unii.
      Podle listu zavede Evropská unie přídělový systém pro všechny podniky a závody v Evropské unii, a to s jediným cílem, aby se přídělový systém zatím nedotkl domácností, protože to by mohlo vést k vypuknutí nepokojů. *  *
  • Americký hladomor 2022                                                                        

  • Pět známek záměrně vytvářené potravinové krize   1. Ukrajinská válka a západní sankce  2. Zvýšení ceny ropy 3. Ptačí chřipka 4. Británie a USA platí zemědělcům, aby se vzdali zemědělství  5. Uměle vyvolaný nedostatek hnojiv  BONUS: Požáry v potravinářských závodech *

  • Plánovaný nedostatok potravín
    Prezident Rockefellerovej nadácie Rajiv Shah vyzval na odpustenie dlhov a núdzovú pomoc chudobnejším národom s cieľom odvrátiť „masívnu, okamžitú potravinovú krízu“, ktorá sa objavila v chudobnejších krajinách po ruskej invázii na Ukrajinu.

    "Spojené štáty by mali viesť úsilie o "úplné financovanie" Svetového potravinového programu OSN a pripraviť núdzové zásoby potravín v krajinách, u ktorých sa očakáva, že budú čeliť nedostatku potravín v najbližších šiestich mesiacoch, Shah, bývalý správca Americkej agentúry pre medzinárodný rozvoj počas Obamovho stretnutia. uviedla administratíva.

    "Tieto stratégie sa robili už predtým a fungovali aj v minulosti," povedal Shah.

    Prerušenia globálnych dodávok hnojív spôsobené vojnou budú mať „ešte horší“ dopad na globálny hlad, znižovanie výnosov plodín v Afrike a iných častiach rozvojového sveta, povedal.

  • O čem se mlčí   Stanislav Novotný se ptá Zdeňka Jandejska na drastické zdražování a hrozbu prázdných regálů se základními potravinami                                                                       

  • Lžou, lžou, lžou. Oblbují vás. Ceny jídla: Výrobce potravin k Čechům  Jak je na tom české zemědělství a jak to postihne všechny občany prostřednictvím cen potravin? Podle člena představenstva Agrární komory ČR Zdeňka Jandejska je situace více než vážná. Do médií podle něho nemají přístup ti, kteří oboru rozumí, ale jen tací, kteří neustále lžou. Ceny některých potravinových komodit se podle něho mohou klidně zdvojnásobit. Jinak hrozí vybíjení chovů. Vláda podle jeho slov nejenže nepomáhá, ale jde proti zájmům obyvatelstva a maloobchod „kličkuje jak zajíc“ a ceny pro výrobce se sjednávají na týdenní bázi. Vývoz obilí není nutné podle Jandejska zakazovat, ale musí se jasně stanovit způsob jeho využití. Varováním na nutnost soběstačnosti a zásobení hmotných rezerv se prý stát roky vysmívá. ...    ... Je to jednoduché, starat se o životní prostředí je přece povinnost všech, ale ti, kteří se starají méně, pobírají více. Je to velká komedie, nenasloucháme hospodářům, kteří živí národ a odvádějí daně (sociální, zdravotní, z příjmu, DPH), ale těm, kteří mají volný přístup do médií a lžou a lžou a lžou.... *
  • Co bude s cenami pšenice v ČR za vojenské operace RF? Situaci posoudil ekonom Růst cen pečiva v ČR bude pokračovat navzdory soběstačnosti v produkci obilí. České potravinářství nepřímo ovlivní roztržení zavedeného systému dodávek obilí z Ukrajiny a stoupající ceny plynu a pohonných hmot, tvrdí docent katedry světové ekonomiky Petrohradské státní univerzity Vadim Kapustkin. Zhodnotil kroky pro zmírnění tohoto stavu. „Samozřejmě se žádná válečná operace neobejde bez omezení zemědělské výroby. Pokud se jedná o dnešní situaci, tak ta neumožňuje plošný výsev. .... 

  • Zelená 4: Farmári protestujú proti 4 percentám vyňatým z produkcie                                                                                 Požiadavka EÚ vyčleniť štyri percentá pôdy bez akejkoľvek ekologizácie od roku 2023 si vynúti občiansku neposlušnosť, hovorí farmár Willi. Zelený protestný kríž nahrádza zelenou štvorkou. Európska komisia rozhodla, že od roku 2023 by nemalo nič rásť na minimálne 4 % ornej pôdy v celej Európe. Od jesene 2022 by poľnohospodári jednoducho už nemali obrábať ani osievať tieto plochy, aby mohli dostávať priame platby EÚ, takzvanú podporu základného príjmu.
    "Vzhľadom na prichádzajúcu a predvídateľnú hladovú krízu v mnohých chudobných krajinách po celom svete je to nevysvetliteľné šialenstvo," hovorí Bauer Willi, alias Dr. Willi Kremer-Schillings z Porýnia. S LSV vyzýva na vytvorenie zelenej 4 z protestu so zeleným krížikom. Farmári na ornej pôde by si mali na svojich poliach založiť zelenú štvorku, nalepiť si ju na autá a traktory a ideálne vymyslieť ďalšie protestné akcie. Číslo 4 má slúžiť ako „znamenie a odkaz na Komisiu EÚ“ na dočasné pozastavenie vyňatia pôdy z produkcie.  .....
     
    Motto „Vyrob si jedlo – zachráň životy“ Podľa farmára Williho by dohodnuté vyňatie pôdy z produkcie v celej EÚ znamenalo, že od jesene 2022 už nebude možné využívať ornú pôdu Rakúska, Holandska, Belgicka, Portugalska a Luxemburska spolu. "To je približne 4,22 milióna hektárov alebo 6 miliónov futbalových ihrísk." Pri priemernej úrode pšenice v EÚ 6,1 t/ha možno na tejto ploche vyprodukovať 25,7 milióna t pšenice. Potreba dovozu napríklad z Egypta, Maroka, Tuniska, Alžírska a Etiópie predstavuje podľa farmára Williho spolu 28,5 milióna ton ročne.
  • Expert: Anglosasi vopred odviezli z Ukrajiny všetko obilie. Na jeseň 2021 sa dodávky obilia z Ukrajiny do Spojených štátov a Anglicka dramaticky zvýšili, a to mnohonásobne. Zásobníky s obilím na Ukrajine boli vyvezené na Západ vo veľkom, ako keby dovozcovia vopred vedeli, že ďalšia sejba už nebude.Uviedol to 22. marca politológ Sergej Michejev v relácii „Železná logika“ v rádiu „Vesti FM“.   „Dokonca to spôsobilo problémy s osivom na Ukrajine. Anglosasi sa zrejme pripravili na to, že Ukrajina bude zlikvidovaná. Najprv zhabali všetko, čo bolo zaujímavé, a potom ju tlačili do vojny. Spojené štáty využívajú Ukrajinu,“ vyhlásil politológ.

  • Vlada plati farmarom za to aby znicili svoju urodu, likvidovali dobytok, lebo im to znici vlada a nedostanu zaplatene. Zamerne vyvolany nedostatok potravin a hladomor ????