Choď na obsah Choď na menu

ASUS predstavil nové modely ZenBook 13 a ZenBook 14

1. 9. 2020

Spoločnosť ASUS predstavila a uviedla na náš trh aktuálne najtenšie 13,3“ a 14“ notebooky s kompletnou výbavou portov v ich portfóliu, ktoré sú vybavené procesormi Intel Core 10. generácie, edge-to-edge klávesnicou a NanoEdge displejom.

Nové modely sú tenšie a ľahšie ako predchádzajúca generácia a ich hmotnosť má hmotnosť 1,07 kg. Aj napriek tomu však ponúkajú plnohodnotnú portovú výbavu vrátane HDMI a USB 3.0 portu, ktoré dopĺňa Thunderbolt 3/USB-C a čítačka microSD kariet. Potešia aj tenké rámčeky po okrajoch displeja, výrobca to nazýva ako NanoEdge displej. Vo výbave sú aj ďalšie technológie, ako je NumberPad 2.0, nový edge-to-edge dizajn klávesnice, pánt ErgoLift a IR kamera pre rýchle rozpoznanie tváre. Nové zariadenia sú dostupné v dvoch farbách: Pine Grey (šedá) a Lilac Mist (fialová). Vybavené sú najnovším procesorom 10. generácie Intel Core, 32GB RAM, 2TB PCIe disku a tiež ponúkajú najnovšiu WiFi 6 (802.11ax).

Výrobca uvádza v správe, že nové modely získali štýlový dizajn v atraktívnejších farbách. Notebooky ponúkajú tiež funkciu ASUS USB-C Easy Charge, ktorá umožňuje ich nabíjanie pomocou štandardných USB-C nabíjačiek. To znamená, že zariadenie možno nabíjať pomocou ľubovoľnej certifikovanej USB-C nabíjačky so štandardom Power Delivery, ako aj pomocou 65W adaptéra, ktorý je súčasťou balenia. Rovnako je možné použiť prenosné nabíjačky či powerbanky pre pomalšie nabíjanie. Možno teda nabiť zariadenie aj ľubovoľnou nabíjačkou s USB-C z telefónu? Zrejme áno, veľa iných modelov sa však, ako máme skúsenosť, nabíja s nabíjačkami, ktoré majú viac ako 65W.

Výrobca ďalej informuje, že nový dizajn klávesnice umožňuje zväčšiť rozmery pre pohodlnejšie písanie a zabudovanie užitočných funkčných klávesov na pravej strane klávesnice. Pohodlie pri písaní zvyšuje aj ErgoLift pánt, ktorý automaticky nadvihne klávesnicu pri otvorení veka. Toto riešenie tiež zabezpečuje lepší prieduch vzduchu. Touchpad NumberPad 2.0 funguje aj ako numerická LED klávesnica, ktorú možno aktivovať ťuknutím na ikonu a integrovaná infračervená (IR) kamera uľahčuje prihlasovanie do počítača rozpoznaním tváre. Pripomeňme, že ASUS ZenBook 14 je dostupný už na našom trhu, jeho cena začína na 900 eurách.