Choď na obsah Choď na menu

Napísali o ňom

Napísali o ňom

VÝNIMOČNÝ DOKTOR MIKULÁŠ ŠTEFAN:

PREDNÁŠKY, KTORÉ MAJÚ NESMIERNY ÚSPECH 

 
Martina Maťa Zatovicova Nové Mesto nad Váhom
je to úžasný človek s veĺkým Č...bola som už na jeho 4 prednáškach a teším sa keď pôjdem zas a zas, pretože vždy si človek odtiaľ niečo odnesie...mám knihu v češtine a neodolala som si kúpiť aj v slovenčine, v ktorej mám napísaný aj odkaz od Mikuláša...som vďačná, že mi bolo poskytnuté počuť ho naživo...je to vždy pre mňa zážitok. ĎAKUJEM pán doktor.
 
Janka Vrabelová
Je to manipulator a takú zlataninu som už dávno nepočula
 
 
Maja Marie
:-) VELIKÉ INFORMACE...MINULOST JE BUDOUCNOST
 
 
Tomislav Elfoslav Hromislav Inspirator at Škôlka pre dospelých
Jedna vec je ako sa človek prezentuje, druhá vec, aký človek naozaj je - ako žije, čo robí, čo nerobí. Mrknite na túto diskusiu napríklad: https://www.modrykonik.sk/.../liecitel-mudr-mikulas-stefan/
 
Maja Bebe Tvrdosin
kupte si plusko 7dni,tam sa pise o nom
 
Anka Hana
v Kosiciach nebude mat prednasku
 
 Z komentárov pod článkom sa môžme dozvedieť, že Martinka sa vďačne rozplýva dojatím a zrejme si našla nové hobby - turistiku na liečiteľove prednášky. Zmúdrie a pohybom spojí príjemné s užitočným. Poprajme jej množstvo krásnych dojmov.
Janka si vypočula zlátaninu a počastovala pána doktora slovom manipulátor. Ach jaaaj, keby to napísala pod video s prednáškou, do hodiny by jej písmenká zmizli... taký kúzelník je Mikuláš. 
Majka sa po veľkých informáciách motá medzi budúcnosťou a minulosťou, no aspoň v dobrej nálade.
Tomislav je zrejme hĺbavý analytik, a najprv naštudoval diskusné fórum o výnimočnom liečiteľovi, aby upozornil čitateľov, že .niekto "vodu káže a víno pije". Ak kliknete na ním uvedený link, dočkáte sa prázdna, lebo poslušný admin diskusiu zmazal. Veľmi zvedavých čitateľov v niektorých z ďalších článkov zoznámim aspoň s časťou zmazanej diskusie, celých 35 strán by asi ťažko bavilo niekoho čítať.
Anka-Hanka  posmutnela, že  Košice budú bez slávy, no vtedy ešte netušila, že toto mesto zažije v marci 2018 oveľa väčšiu slávu galaprogramom, ktorý usporiadala Eva Černá, kde bol jedným z jej hostí Mikuláš Štefan. Tak dúfam, že Anka Hanka si včas kúpila lístky a tlieskala, čo jej sily stačili. V jej prípade platí ono staré známe " kto si počká, ten sa dočká."
Majka Bebe nás poslala do stánku pre časopis. Ušetrím vám nohy i peniažky a článok vložím hneď a zaraz sem. 
 
 
                       Klienti ho označujú za šarlatána.                        
Banáš a Černá kontroverzného liečiteľa obdivujú

Liečiteľ Mikuláš Štefan, ktorého protežuje Eva Černá či Jozef Banáš, pracuje s pacientmi značne neštandardne.

Čoraz viac ľudí sa snaží riešiť svoje zdravotné problémy alternatívnou medicínou. Tá je často postavená na tvrdení, že každá choroba súvisí s nejakým psychickým problémom. Na tejto vlne sa nesie aj lekár a liečiteľ Mikuláš Štefan. Banková ombudsmanka Eva Černá či spisovateľ Jozef Banáš sú jeho nadšení prívrženci z celebritných kruhov. Na lekára, ktorý pracuje s energiami, čakrami a duchovnom, nedajú dopustiť. Štefanov štýl liečenia však značný počet pacientov odsudzuje. Hoci sa pýši tým, že je vyštudovaný lekár, v registri lekárov nefiguruje a nemá vydanú licenciu.

Velebený

Reklamu má ako máloktorý diplomovaný odborník. Televízia Markíza pred časom v relácii Reflex odvysielala dve reportáže o lekárovi a liečiteľovi Mikulášovi Štefanovi. Na súkromnej televíznej stanici ho predstavili týmito slovami: „Pacientom sa zvyčajne zadíva do očí, aby zistil, čo presne ich trápi. Nehovoríme o liečiteľovi, ale lekárovi, ktorý vyštudoval Karlovu univerzitu a má dve atestácie. Je jedným z tých, ktorí otvárajú otázky týkajúce sa klasickej liečby v rámci tradičnej medicíny. Ľudia, ktorí ho vyhľadajú, nepodstúpia vyšetrenie a liečbu ako u klasického lekára - aj keď on sám vyštudovaný lekár je. To, čo ho od iných odlišuje, je nadprirodzená schopnosť vidieť, cítiť a nájsť príčinu ochorení a životných situácií,“ opísali v televízii jeho výnimočné vlastnosti.

Na lekára si chorí ľudia ihneď začali pýtať kontakt. Veď ak má niekto takú reklamu, o jeho výnimočnosti nemôže byť pochýb. Ako sám tvrdí, liečivé vlohy má odmala. „Tento dar som objavil, keď som bol ešte malé dieťa. Len som nevedel, že to majú aj iní. Bol som z toho zmätený. V škôlke spadol môj kamoš a rozbil si koleno. Inštinktívne som cítil, že tam mám dať ruku, aby ho to prestalo bolieť. Nevedel som, ako a prečo. Dal som tam ruku, prestalo to krvácať a bolieť,“ spomína si Mikuláš Štefan na príhodu z detstva.

Kredit si zvyšuje tým, že má schopnosti nielen od Boha, ale aj overené profesormi, ktorí ho učili na medicíne. Skutočnosť je však trochu iná. Z lekárskej komory nám odpovedali, že „MUDr. Mikuláš Štefan nefiguruje v registri lekárov, teda nemá vydanú licenciu. Menovaný lekár nadobudol špecializáciu v odbore pediatria I. stupňa, tuberkulóza a pľúcne choroby“.

Aj títo ho milujú

Bývalá markizáčka Eva Černá liečiteľovi vydala spirituálnu knihu, organizovala mu prednášky a na jeho adresu spieva ódy. „Keď som sa k nemu dostala, pocítila som neskutočný závan všeobjímajúcej lásky a energie,“ vyznala sa.

Náklonnosť medzi Černou a liečiteľom si všimli už aj účastníci jeho prednášok. Blondínka, ktorá sa niečo pred šesťdesiatkou rozviedla, je voľná a vyzerá čoraz lepšie. Žena začne o seba dbať, keď je na obzore nový muž.

Štefanovým prívržencom je aj spisovateľ Jozef Banáš, ktorý ho pozval do svojej talkshow. Liečiteľovo dielo vraj Banáš prečítal na jeden hlt. „Tá kniha ma doslova zenergetizovala,“ nadchol sa spisovateľ, ktorému dal liečiteľ do poriadku krvný tlak. Žiadne medikamenty. Spravil to na diaľku.

V debate Jozefa Banáša sa s ezoterikom prvýkrát stretol aj hudobník Henry Tóth. „Nevedel som, o koho ide, a keď som okolo neho prešiel, cítil som energiu. Povedal, že ma kalibroval. Až potom sa mi predstavil, kto je a čo robí. Myslím si, že sú ľudia, ktorí tieto veci ovládajú. Rôzni šamani v pralesoch, je to jednoducho tak,“ pochvaľoval si muzikant.

Rád sa pochváli

O svojich nadprirodzených liečiteľských vlastnostiach Mikuláš Štefan rád verejne rozpráva. Tvrdí, že ordinuje na Slovensku aj v Rakúsku. Adresu jeho ambulancie budete však v internetovom vyhľadávači hľadať márne. No aj tak ho pacienti podľa jeho slov nájdu ľahko. „Do mojej ambulancie v Rakúsku nechodia iba Rakúšania. Sú to ľudia z celého sveta. Aj lekári a liečitelia. Politici, herci, muzikanti. Študovaný lekár za mnou príde, povie - Taký som sklamaný z tej školskej medicíny. Nič mi nenašli a je mi zle. Nájdite mi niečo,“ predstavoval publiku svoje kvality.

Vyzdvihol tiež plejádu svojich pacientov. „Chodia za mnou do Rakúska z Austrálie, Maurícia aj Kanady. Z Maurícia letí za mnou pätnásť hodín a pätnásť späť, len kvôli jednej hodine so mnou.“ S úsmevom dodal, že väčšina jeho fanúšikov sú ženy. „Chodia aj chlapi. Sú síce trochu prihriati, ale chodia,“ nadhodil.

Bolesť berie na seba

Mikuláš Štefan oduševnene bráni svoj štýl liečenia, choroby vraj vie z človeka vytiahnuť. „Doslova to na seba preberám. Môžem kedykoľvek prebrať rakovinu, zápaly a nepomôžu mi lekári, lebo to nie je moje. Nemôžem si ani sám pomôcť. Nie je to totiž moja karma. V tomto živote som to už párkrát schytal. Už som schytal rakovinu dutín, hrubého čreva, pľúc, vtedy utekám vysoko do hôr. Do Tibetu a spracujem to v sebe. Keby ste si v poriadku udržiavali čakry, môžete žiť aj dvesto-tristo rokov,“ šokuje liečiteľ. Sám spí dve hodiny a čistí sa v prírode. Rád chodí do lesa, v prírode sa očistí matkou Gaiaou. V gréckej mytológii ide o personifikáciu matky Zeme.

Odborník - ale na vyťahovanie peňazí

Štefanove liečiteľské schopnosti a hodnotenia klientov sme sa snažili nájsť na internete. Vo virtuálnom svete sme narazili len na rozhorčených ľudí, ktorí u neho márne hľadali pomoc. Svoje negatívne skúsenosti sa snažia prostredníctvom webových fór posunúť ďalším, aby sa nedali nachytať. Ako uvádzajú, za sedenie zaplatili sto eur a už sa liečiteľovi nevedeli dovolať. „Neviem, či je šarlatán, ale na prachy je. Čakali sme na termín dlho, takisto pred ambulanciou, aj keď sme boli objednaní na presnú hodinu. Naozaj hovorí všetkým to isté, čo na prednáškach. V ambulancii to trvá chvíľku. Nemá na vás čas. Zoberie peniaze a audiencia je skončená. Hneď ide ďalší pacient. To, ako sa prezentuje na prednáškach, je blud. Je to šaškovanie. Neľutujem peniaze, veď ako inak by som zistila, aký vlastne je,“ znie jedna zo skúseností.

Ďalší diskutujúci sa zamýšľajú nad tým, že nikde na oslavovaného lekára nenašli pozitívne reakcie, skúsenosti či odborný materiál. „Bola u neho kamarátka na liečení a bola veľmi sklamaná z jeho správania. Vôbec ju nepustil k slovu, povedal, že všetko, čo potrebuje vedieť, je v jeho knihe. Pol hodiny ju liečil. Zaplatila 80 eur, odporučil lieky a povedal, že sa má ohlásiť na ďalší termín. Odvtedy napísala niekoľko esemesiek, ale vôbec sa jej neozval. Myslím si, že keď liečiteľ od niekoho zoberie peniaze, mala by ho zaujímať spätná väzba, ako sa ten človek cíti. Či mu vôbec pomohol,“ znie prekvapujúci komentár.

Úcta ani pokora okolo neho, podľa ďalšej panej, ktorá sa nedala na marketingový ošiaľ zlákať, nešla. „Jediné, čím sa vyznačuje, je dar reči. V knihe píše táraniny. Z videa som sa dozvedela, že som svetlo a nie zlo. Ale to viem aj bez neho. Všade opakuje tie isté nacvičené vety. Vážne chorí, ktorí tam idú, by dali posledné alebo sa aj zadlžia, len aby sa vyliečili. A tento zlodej si za ilúziu dá mastne zaplatiť.“

Mlčí

Na lekára a liečiteľa Mikuláša Štefana sme získali tri telefónne čísla, ani na jedno sme sa nedokázali dovolať. Napísali sme mu aj na jeho facebookový profil, prostredníctvom ktorého propaguje svoje akcie. Našu správu si prečítal, ale nereagoval na ňu. Objasňovať sťažnosti klientov, ktorí sa cítia oklamaní, sa mu zrejme nechcelo.

https://plus7dni.pluska.sk/Ludia/Klienti-ho-oznacuju-sarlatana-Banas-Cerna-kontroverzneho-liecitela-obdivuju

​ Článok je vložený bez fotografií, kto sa cíti o pekné fotky ukrátený, si rád klikne na uvedený link.Pod rovnakým názvom sa priaznivci facebooku môžu na stránke Plus 7 dní pozrieť na diskusiu k článku.Obdivovateľov pána doktora varujem, ak sa chcú nadchnúť pozitívnymi "slniečkovými" komentármi, musia navštíviť iné internetové zdroje,  napríklad http://www.odkazslnecnice.sk/mikulas-stefan-odkaz-slnecnice/ , trochu sklamaní však budú tí, čo na jeho webstránke začnú hľadať rubriku o skúsenostiach pacientov, alebo aspoň návštevnú knihu...  

     Na záver ešte jedna perlička. Dovolím si citovať: "MUDr. Mikuláš Štefan sa narodil a vyrastal na Slovensku. Na Karlovej univerzite v Prahe vyštudoval medicínu. Po absolvovaní pôsobil ako detský lekár. Popri lekárskej praxi sa venuje aj alternatívnej liečbe, na ktorú využíva svoje výnimočné schopnosti. V súčasnosti pôsobí ako súkromný lekár vo Viedni. Svoje poznatky a vedomosti odovzdáva na ezoterických kongresoch liečiteľom z celého sveta."                     Zdroj: https://www.literama.sk/sk/knihy-autor/34833/mikulas-stefan                Slovné spojenie - kongres liečiteľov celého sveta - to znie velkolepo, a tak sa snáď nikto nebude diviť, že moje zvedavé pátranie pokračovalo. Detektívne služby sú dnes pomerne drahé, musel stačiť strýko google. A ten mi prezradil, že okrem jednej akcie v Česku, kde liečiteľ predával svoju knihu, o ňom na žiadnom svetovom kongrese nikdo nikdy nepočul. Tak neviem, kto má väčšiu fantáziu... pán liečiteľ, alebo autor článku?  Aj takto sa dá robiť reklama...