Choď na obsah Choď na menu

Ako sa modlime k Panne Marii

Prekliali sme ju.

Majitelku stranky "nebeske."

Aj Iveta,dcera.

Aj arcb.Bober? Nie, ale...

Prekliali sme Boha.

 

 

Ked sa modlime k Panne Marii ruzenec v skupine, nemozeme si vytvarat obraz Panny Marie vlastnymi myslienkami, podla nasho zalubenia. Modliaci sa by mali tuzit a v mysli sa koncentrovat na Boziu pritomnost a pritomnost Panny Marie a PRIJAT:

Panna Maria nie je nasou sluzobnicou, ale bola Bozou sluzobnicou a teraz je Kralovnou v nebi. Je nasou Matkou, ale ak sa k nej modlime, tak musime prijimat hlavne my ju. Casto sa len snazime , aby ona prijimala nas.

Ked sa modlime, musime si OTVORIT SRDCIA: A nechame Ducha svateho, aby posobil. Nie nase vlastne myslienky, ale tuzime, aby nas Boh skrze Pannu Mariu naplnil svojimi myslienkami.

Duch svaty kona v kazdej dusi originalne dielo. Tak nemozeme predsa zatvorit do autority mysle predmodlievajuceho sa cloveka vsetkych, ktori sa modlia. Tato sloboda pre kazdeho je mozna len vtedy, ak na prvom mieste pocas modlitby bude ucta k Bohu, ale hlavne BAZEN a nie nase JA.

Nemoze len tak hocikto sa predmodlievat a meditovat ako sa mu zachce. Nemoze meditovat proti Bohu a proti Duchu svatemu a prinasat veriacim vlastne predstavy o ruzencovych tajomstvach.

Napr.v Litmanovej sa raz predmodlievajuca osoba nechala pocut, ze sv. Alzbeta zasluhou svojho vysokeho veku mohla rozoznat, ze Panna Maria je Matkou Mesiasa.

 

Ked sa modlime ruzenec, nejde tu o vyrecitovanie 10 Zdravasov mocnym hlasom, ale o tajomstvo Jezisa a Marie v case, kedy sa uskutocnilo, ked na zemi zili a ktore je  spritomnovane a uctievane modlitbou, ktore je vecne. Skrze toto tajomstvo ziskavame pomoc z neba. Nie cez odrecitovanych 10 zdravasov  so zatvorenym srdcom voci Bohu a cez nasu nejaku vlastnu meditaciu o zivote vo svete a podla pravidiel vo svete.

Co to je za pokanie, ked budeme s lutujucim srdcom sa modlit ruzence a v zivote opakovat tie iste zla. A sluzit nejakym demonom, aj ked nevedome.

Ked spievajuca kapela bude publiku hovorit o tom, ze my ludia. my sme len take smeti, tak je to urazka Boha.Ale kazdy pritomny tie slova prijima ako vnuknutia Ducha svateho.

Boh nas stvoril na svoj obraz. Clovek nie je smetie. Clovek ma svoju dostojnost. Ale vsetci sa na tom bavia a myslia si, ze je to z Ducha svateho.  Oblecene do peknych siat usmevov a prijemnych reci a vsetci to prijimaju. Nikto nevie sa zdvihnut a nepovie, moment, Pan nas nestvoril ako odpad, ale nas stvoril na svoju podobu a dal nam ulohu, ktora nie je totozna s ulohou odpadkov.

Odpadky sa zahadzuju, smetie sa zmetie, aby nezavadzalo, ale k ludom, ktorych stvoril Boh sa takto Boh nesprava. Boh miluje a tuzi po ka,dom cloveku , aby ho mal PRE SeBA.

Ked predmodlievajuci  nepoznaju zaklady katechizmu, tak nech svojim duchom a ludskou mocou, ci svojou autoritou, ktoru pri modleni sa pouzivaju pee uctu od pritomnych modliacich sa,a je to jedno ci je to knaz alebo reholna sestra alebo laik, nwch  neprekazaju inym, ktori sa k modlitbe pripojili.

Ako sa moze katolik modlit 20 rokov ruzenec a nevie, co je to dielo spasy, kedy sa zacalo a kedy bolo ukoncene dielo spasy Jezisa Krista???? Podla pravdy, ako to uci katechizmus?????

A ked sa opytame, kedy sa zacali dejiny spasy,  tak pozeraju, ako by sme my boli antikristovia, ze sa to pytame a provokujeme. O hriechu zanedbania dobreho, kedze nemali pocas 20 rokov zaujem spoznavat HLBSIE ruzencove tajomstva alebo katechizmus ,nevedia nic. A knazi ich to nenaucili.

Ked budeme tvrdit, ze Panna Mari v Betleheme nerodila svojho Syna v bolestiach, tak poniektori katolici nas vysmeju.Lebo dodnes nepochopili, co je Neposkvrnene Pocatie a co je omilostenie od dedicneho hriechu a co su nasledky dedicneho hriechu.

Strasne zanedbanie vedomosti o ruzencovych tajomstach  existuju, ale ziaden modliaci sa nema vycitky svedomia. A na takom zaklade sa vytvara  kolektivne svedomie .

Neprijimame Ducha svateho, ktory moze oslobodzovat duse od vsetkych prekazok, sabotazi a nicivej sily zlych duchov.

Prosme preto, aby sme s takymi zlymi duchmi nespolupracovali, aby sme nevytvarali prekazky voci posobeniu Ducha svateho pre blizneho len preto, ze my nedokazeme alebo nechceme nove Bozie milosti prijat.

Lebo sme si zvykli a je nam tak dobre, ako sme sa naucili.A nechcem na sebe pracovat. Lebo si mozeme dovolit byt taki obycajni nedokonali.

Lebo je pre nas dolezitejsie mat  nejaku moc, nez dovolit, aby Boh svojou mocou a mudrostou riadil stat, v ktorom zijeme. Aby riadil svet, v ktorom zijeme.