Choď na obsah Choď na menu

5.6.2022 Turice NOVE MILOSTI

6. 6. 2022

  Sukromne posolstvo pre Slovensko

-  zdroj chraneny - 5.6.2022

 

Mozem  udelit pre Slovensko 

NOVE MILOSTI.

 

/Vykupitel sveta/

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Jarka - Katechizmus

27. 10. 2022 1:11

2000Posväcujúca milosť je trvalý dar (donum habituale), stála a nadprirodzená dispozícia, ktorá zdokonaľuje dušu, aby ju urobila schopnou žiť s Bohom a konať z lásky k nemu. Treba rozlišovať posväcujúcu milosť (gratia habitualis), čiže trvalú dispozíciu žiť a konať podľa Božieho volania, a aktuálne (pomáhajúce) milosti (gratiae actuales), čiže Božie zásahy tak na začiatku obrátenia, ako aj v priebehu diela posväcova

Jarka - Milost Katechizmus

27. 10. 2022 1:09

1996Naše ospravodlivenie pochádza z Božej milosti.153 Milosť je priazeň, nezaslúžená pomoc, ktorú nám dáva Boh, aby sme odpovedali na jeho pozvanie stať sa Božími deťmi,47 adoptovanými synmi,48 účastnými na Božej prirodzenosti49 a na večnom živote.50

1997Milosť je účasť na Božom živote.375260 Uvádza nás do intímnosti trojičného života: krstom má kresťan účasť na milosti Krista, ktorý je hlavou svojho tela. Ako "adoptovaný syn" môže teraz v spojení s jednorodeným Synom nazývať Boha "Otcom". Dostáva život Ducha, ktorý mu vlieva lásku a utvára Cirkev.

1998Toto povolanie k večnému životu je nadprirodzené.1719 Úplne závisí od nezaslúženej iniciatívy Boha, lebo len on môže zjaviť a dať seba samého. Presahuje schopnosti rozumu a sily ľudskej vôle i každého stvorenia.5151: Porov. 1 Kor 2, 7-9.

1999Kristova milosť je nezaslúžený dar, ktorým nám Boh dáva svoj život, vliaty Duchom Svätým do našej duše,1966 aby ju uzdravil z hriechu a posvätil. Je to posväcujúca alebo zbožšťujúca milosť, ktorú sme dostali v krste. Táto milosť je v nás prameňom diela nášho posvätenia:52

"Kto je teda v Kristovi, je novým stvorením. Staré sa pominulo a nastalo nové. Ale to všetko je od Boha, ktorý nás skrze Krista zmieril so sebou" (2 Kor 5, 17-18)

Jarka - Milost posvacujuca

27. 10. 2022 1:07

Čo robí Boh v duši človeka pomáhajúcoumilosťou?
Boh pomáhajúcoumilosťou:
1.osvieti rozum človeka, aby človek poznal, čo je dobré a čo zlé;
2.povzbudí a posilní vôľu človeka, aby človek bol ochotný a vládal dobré
konať a zlého sa chrániť.
a) Bez pomáhajúcej milosti nie sme schopní urobiť niečo pre svoje spasenie. Ježiš Kristus
povedal: „Bezo mňa nič nemôžete urobiť. ˝
b) Milosť pomáhajúca nenúti človeka robiť dobré a chrániť sa zlého, ale ponecháva ľudskej vôli
slobodu, aby sa dobrovoľne rozhodla konať tak, ako ju milosť pomáhajúca povzbudzuje. Preto
sa môže stať, že človek koná v rozpore s milosťou pomáhajúcou, že jej odopiera spoluprácu,
že jej odop

Jarka - Milost pomahajuca

27. 10. 2022 1:07

Čo robí Boh v duši človeka pomáhajúcou milosťou?
Boh pomáhajúcoumilosťou:
1.osvieti rozum človeka, aby človek poznal, čo je dobré a čo zlé;
2.povzbudí a posilní vôľu človeka, aby človek bol ochotný a vládal dobré
konať a zlého sa chrániť.
a) Bez pomáhajúcej milosti nie sme schopní urobiť niečo pre svoje spasenie. Ježiš Kristus
povedal: „Bezo mňa nič nemôžete urobiť. ˝
b) Milosť pomáhajúca nenúti človeka robiť dobré a chrániť sa zlého, ale ponecháva ľudskej vôli
slobodu, aby sa dobrovoľne rozhodla konať tak, ako ju milosť pomáhajúca povzbudzuje. Preto
sa môže stať, že človek koná v rozpore s milosťou pomáhajúcou, že jej odopiera spoluprácu,
že jej odop

Jarka - 2 Kor 8

27. 10. 2022 1:03

7 Tak ako vo všetkom oplývate hojnosťou: vo viere i v slove, v poznaní i vo všetkej horlivosti a v láske, ktorú máte z nás, tak vyniknite aj v tomto diele lásky. 8 Nehovorím to ako príkaz, ale spomínam horlivosť iných, a tak skúšam aj pravosť vašej lásky. 9 Veď poznáte milosť nášho Pána Ježiša Krista, že hoci bol bohatý, stal sa pre vás chudobným, aby ste vy jeho chudobou zbohatli. 10 Predkladám vám to ako radu. Toto je vám na úžitok, veď už vlani ste tak začali nielen skutkom, ale aj dobrou vôľou. 11 Teraz však toto dielo dokončite, aby tak vašej ochote a dobrej vôli zodpovedal aj dar z toho, čo máte. 12 Veď ak je prítomná táto ochota, potom je dar pred Bohom cenný podľa toho, čo kto má, a nie podľa toho, čo nemá. 13 Nejde totiž o to, aby sa iným uľahčilo a vám priťažilo, ale o rovnosť, 14 aby váš terajší prebytok pomohol im v nedostatku a aby ich prebytok pomohol v nedostatku vám, čím sa dosiahne rovnosť, 15 ako je napísané: Kto mal mnoho, nemal nadbytok, a kto mal málo, nemal nedostatok

Jarka - 2 kor 12,9

27. 10. 2022 1:01

9 Ale on mi povedal: „Stačí ti moja milosť, lebo sila sa dokonale prejavuje v slabosti.“ Preto sa budem radšej chváliť svojimi slabosťami, aby vo mne prebývala Kristova sila.

Jarka - Milost pomahajuca

27. 10. 2022 0:58

Ďalším druhom je milosť pomáhajúca ( lat. gratia actualis ). Tá nám osvecuje rozum, aby sme jasne rozlíšili dobro od zla. Posilňuje aj vôľu, aby sme lákavé zlo vedeli odmietnuť a namáhavé dobro konať. Pomáha nám dostať sa do nebeského kráľovstva a prekonať svoje slabosti. Získavame ju modlitbou, pokáním, konaním skutkov milosrdenstva, i cez sviatosti a požehnania Cirkvi. Ďalej existuje ešte milosť stavu – je to zvláštna moc, prisľúbená pre manželský, rehoľný alebo kňazský stav. Získavame ju pri vysviacke, rehoľných sľuboch alebo uzatvorení manželstva.

Jarka - O milosti

27. 10. 2022 0:58

Božia milosť je nadprirodzený duchovný dar, ktorý nám Boh dáva pre našu spásu.

Youcat: milosť ja láskyplný Boží dar, ktorým nás Boh vťahuje do vnútorného života trojjediného Boha a robí nás schopnými konať z lásky k nemu. Je to pomáhajúca sila, ktorou nás zahrňuje.“





Milosť je dar, ktorý sme dostali od Ježiša a ktorý nám prináša život (Jn 1,17). Skrze svoju milosť nám Boh pomáha veriť, vstúpiť do vzťahu s ním a žiť kresťanský život.Milosť mení náš postoj k svetu.

Milosť je ústredný pojem kresťanskej teológie. Je to dobrovoľný prejav Božej lásky k človeku v podobe nezaslúženej priazne (napr. odpustenia hriechov) alebo pomoci. Podľa Nového zákona (hlavne Listu Rimanom) je možné získať ju len skrze vieru.

Jarka - Benedikt XVI.

27. 10. 2022 0:40

Ježišovi nedokážeme porozumieť bez Ducha Svätého. Duch Svätý buduje a vedie Cirkev a pripomína jej, aké má poslanie. Povoláva ľudí do služby Cirkvi a obdarováva ich potrebnými darmi. Uvádza nás stále hlbšie do spoločenstva s trojjedinným Bohom. Duch Svätý udržiava Cirkev ako celok v pravde a vedie ju k čoraz hlbšiemu poznaniu Boha.

Duch Svätý nás otvára Bohu; učí nás modliť sa a pomáha nám byť tu pre druhých. Čím viac sa otvoríme Duchu Svätému, tým viac môže byť učiteľom nášho života a tým skôr nás zahrnie charizmami na budovanie Cirkvi.

Duch Svätý nás vedie k stretnutiu s druhými, roznecuje v nás oheň lásky, robí z nás misionárov Božej lásky.

(pápež Benedikt XVI.)