Choď na obsah Choď na menu

Sezóna 2019/2020 sa dohrávať nebude

21. 4. 2020

valec-tj.jpg

Trenčianske Jastrabie 21.04.2020 | Aktuálna situácia ohľadom pandémie koronavírusu hlboko zasiahla nielen bežný život, ale aj ten futbalový. Rozbehnuté súťaže v rámci pôsobnosti Oblastného futbalového zväzu Trenčín (ObFZ TN) na jar pokračovať nebudú. Rozhodol o tom výkonný výbor ObFZ TN.   

Výkonný výbor Oblastného futbalového zväzu Trenčín na základe hlasovania per rollam uznesením č. 9/2/2020 rozhodol: 

a) zrušiť všetky súťaže ObFZ Trenčín súťažného ročníka 2019/2020 (dospelí, dorast, žiaci, prípravka),

b) výsledky všetkých doteraz odohraných oblastných súťaží 2019/2020 anulovať,

c) z doterajších oblastných súťaží pre nasledujúcu sezónu 2020/2021 žiadny futbalový klub nepostúpi ani nezostúpi; v prípade potreby doplnenia súťaží pre ročník 2020/2021 bude ŠTK vychádzať z umiestnenia družstiev po jesennej časti súťaží 2019/2020,

d) usporiadanie sezóny 2020/2021 bude v kompetencii príslušného riadiaceho orgánu pri dodržaní vyššie uvedených zásad s prihliadnutím na počet očakávaných prihlásených družstiev.

Vyššie uvedené teda znamená, že na jar už oblastné futbalové súťaže pokračovať nebudú. V týchto zložitých časoch ide o logické vyústenie aktuálnej situácie ohľadom pandémie koronavírusu. Rovnako boli zrušené aj regionálne futbalové súťaže v rámci Západoslovenského futbalového zväzu, ako aj ostatných regionálnych futbalových zväzov. Otázny je zatiaľ aj štart nového súťažného ročníka 2020/2021, ktorý závisí najmä od rozhodnutia príslušných štátnych autorít o uvoľňovaní prijatých opatrení. V zahraničí však môžeme pozorovať aj pozitívne signály, keďže niektoré futbalové tímy začínajú postupne s obnovením tréningových procesov, čo môževnášať mierny optimizmus do aktuálnej situácie. 

O stanovisko k uvedeným rozhodnutiam sme požiadali aj trénera "A" mužstva Radovana Pristacha, ktorý v tomto smere uviedol: "Vzhľadom k tomu, že sa prvé jarné kolo nehralo pre zlé terény a boli prijaté vládne rozhodnutia o prerušení kultúrnych a športových udalostí na 2 týždne, nastal problém kedy dohrávať zvyšné kolá. Možností nebolo veľa, takže som si hneď pomyslel, že sa tento ročník nedohrá. Rozhodnutie ObFZ Trenčín bolo správne, aj keď prišlo neskôr keďže Západoslovenský futbalový zväz zrušil všetky súťaže už dva týždne predtým." 

Rovnako sa R. Pristach vyjadril aj k následkom, ktoré môže pandémia zanechať: "Dopady súčasnej situácie na dedinský futbal je ťažké odhadovať, ale osobne to nevidím až také čierne, pretože futbal k dedine patrí a robia ho tam dostatočné zanietení ľudia, ktorých ani táto situácia neodradí. Je pravda, že kluby majú pomerne veľa starších hráčov a možno niektorí aj skončia s futbalom, čo bude mať vplyv na fungovanie mužstiev dospelých. Avšak tento problém existuje aj bez súčasnej situácie a preto je potrebné zamerať sa najmä na mládež. Rozpočty klubov budú určite nižšie a preto by mal na túto situáciu zareagovať aj ObFZ Trenčín a prijať primerané opatrenia smerom k pomoci amatérskemu futbalu. Z môjho pohľadu na to určite na existuje priestor. Verím, že sa opäť v lete stretneme na ihriskách a budeme sa na futbal ešte viac tešiť. Na záver želám všetkým hlavne veľa zdravia!"

Na trénera nadviazal aj člen výkonného výboru TJ INOVEC p. Marek Vávra: "To, čo sa dlhšie hovorilo je realitou, súťažný ročník 2019/2020 je zrušený - anulovaný. Bude veľmi zaujímavé, ako začne nový ročník. Kluby, ktoré hrali vyššie súťaže bojujú s problémami, preto majú enormný záujem hrať regionálne či okresné súťaže. V tomto prípade nové rozlišovanie bude vychádzať z konečnej tabuľky v jesennej časti ročníka 2019/2020. Čas nám ukáže, ktoré kluby budú pokračovať a ktoré zostúpia do našej suťaže a na koho úkor."

Nezostáva nám nič iné, ako dúfať v zlepšenie situácie do takej miery, aby sme sa postupnými krokmi vrátili do zabehnutých kolají života a aby sa v rámci toho vrátili aj hráči na ihrisko a diváci na tribúny.  

 

 
 
 
ft
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.