Choď na obsah Choď na menu
 


Potratové pobočky v USA zjavne bojujú s nedostatkom dodávateľov, ktorí by zabezpečili vyzdvihnutie a prevoz ostatkov nenarodených detí a ich primeranú likvidáciu. Praktiky kliniky v Kalifornii viditeľne prerazili morálne dno. Video, ktoré natočila pro-liferka 10. marca ukazuje muža, ktorý z kliniky vynáša biologicky nebezpečný odpad v neuzavretej nádobe a smeruje s ním do neoznačeného vozidla.

 

Vrecia s „biologickým materiálom“ boli natoľko plné, že sa špeciálna nádoba na tento druh „odpadu“ vôbec nedala uzavrieť, a tak sa na nej veko iba nestabilne kolísalo.

Keď chcel muž naložiť nádobu do dodávky, musel vrecia vo vnútri znovu napraviť, aby z nich obsah nevypadol. Vrch vriec sa dal jasne vidieť.

Čo by sa stalo, ak by sa mu tie preplnené vrecia s ostatkami nenarodených detí z vreca v neuzavretej nádobe vysypali počas prepravy?

Teresa Marsanová, ktorá udalosť natočila na video uviedla, že v aute na mieste spolujazdca sedela žena. Pár vyzeral úplne neprofesionálne, a preto sa muža opýtala, či vlastne vie, čo robí, či ho vyškolili o manipulácii s biologicky-nebezpečným materiálom, ktorý pravdepodobne obsahuje ľudské ostatky.

Vozidlo nebolo označené. Muž naznačil, že auto je nové a nálepky s označením sú objednané. Nikde však nebol uvedený ani názov spoločnosti.

„Už sme v minulosti videli, ako vyzdvihovali biologicky-nebezpečný ‘materiál’ za podozrivých okolností. Zrejme sú však tieto praktiky ‘novým štandardom’ pre organizáciu Planned Parenthood či iné potratové kliniky, keďže spoločnosti oprávnené na zber biologicky kontaminovaného odpadu sa snažia dištancovať od spolupráce,“ uviedol Troy Newman, prezident organizácie Operation Rescue.

Marsanová má v pláne podať sťažnosť na príslušné úrady. Spoločnosť Operation Rescue udalosť sleduje a bude o priebehu diania informovať.

Preklad Viktória Dandárová