Choď na obsah Choď na menu
 


Socialistický prezident Ekvádoru, Rafael Correa, v rozhovore pre ekvádorskú televíziu RTS oznámil, že nesúhlasí s „manželstvami“ homosexuálov a adopciou detí pre takéto páry. Podľa neho je adopcia pre homosexuálne páry pre deti neprirodzená a nerobí im dobre.

„Nesúhlasím s adopciou detí pre páry rovnakého pohlavia, pretože si myslím, že príroda je príroda, a tak by deti mali vyrastať v tradičných rodinách, ktoré tvoria muž a žena,“ hovorí prezident v rozhovore.

Prezident označil rodinu za „základ spoločnosti“ a tvrdí, že „sa nemôžeme nechať unášať nejakými výstrelkami. Človek sa musí riadiť princípmi, hodnotami, presvedčeniami“. Seba opísal ako „veľmi progresívneho v oblasti ekonomiky a sociálneho cítenia, ale veľmi konzervatívneho vo veciach morálky“.

Poznamenal, že ekvádorská ústava obsahuje ustanovenia týkajúce sa registrovaných partnerstiev. Dodal, že on nikdy nepodporoval manželstvá homosexuálov a takéto návrhy sú „bláznovstvom a výstrelkom, ktoré škodia úsiliu ľavice v Latinskej Amerike ako aj na celom svete, pretože nás často stavajú pred nemožné veci, ktoré ani z ďaleka nie sú dôležité v porovnaní s biedou a chudobou“.

Na rozhorčenie organizácií homosexuálov, nakoľko prezident Correa nepodporuje ich „manželstvá“, reagoval slovami, že poslednou možnosťou by mohlo byť národné referendum, ktoré homosexuálne hnutie GLBTI Equality Foundation už odmietlo.

„Sme proti takémuto druhu referenda, pretože vieme, že je to cesta k prehre,“ povedal prezident hnutia, Efraín Soria, pre francúzsku tlačovú agentúru AFP. Taktiež zdôraznil, že „manželstvo“ homosexuálov je „ľudské právo“, ktoré je prezident podľa ústavných antidiskriminačných ustanovení povinný ochraňovať.

Zdroj: lifenews.sk