Choď na obsah Choď na menu
 


Česká poslankyňa SPD prichádza s komentárom ohľadom kauzy, ktorá trvá skoro rok. Ide o incident, ktorý sa udial počas vlaňajšieho ročníka pochodu venovaného lesbám, gayom, bisexuálom a transsexuálom (LGBT) Prague Pride.

Pred jeho začiatkom došlo na pražskom Moste Legií k zapáleniu dúhovej vlajky a streľbe svetlíc smerom k festivalovej dedine na Streleckom ostrove.

Médiá píšu, že v tejto veci teraz prijal Obvodný súd pre Prahu 1 obžalobu na 31-ročného muža. Podľa žalobcu sa malo jednať o výtržníctva a zapálenie dúhovej vlajky bol „zjavný akt nenávisti a pohŕdania voči LGBT komunite“. Za to by muž mohol dostať až trojročný trest väzenia.

„Veď nejde o štátny symbol. Keď si v rámci divadelnej hry v brnenskom divadle Husa na provázku vyťahovali herci štátnu vlajku z vagíny, tak to sa nič nedeje a toto je prejav nenávisti?“, reaguje Maříková.

Podľa jej názoru takouto perzekúciou tú nenávisť naopak vzbudzujú.

„Vzhľadom k tomu, že sa na týchto pochodoch producírujú aj pedofili, tak ma negatívne emócie, ktoré to v ľuďoch vzbudzuje, vôbec neprekvapujú, a už by táto akcia nemala byť vôbec podporovaná z peňazí daňových poplatníkov,“ píše politička.

„Budeme snáď brať pedofíliu ako niečo normálne? Kam sme sa to posunuli? A práve tohto pochodu sa trebárs zúčastňujú pedofili z Československej pedofilnej komunity, ako je na internete uvedené. Pre mňa je to vrchol dekadencie, kam sa spoločnosť posunula a vôbec nechápem, že na tieto akcie niekto ťahá deti,“ podotkla.

Domnieva sa, že riešiť svoj negatívny postoj k tejto akcii zapálením vlajky je zbytočne vyhrotené a nezmysel, ale rozhodne nie trestný čin.

 

Prokurátor nie je vlastenec

Zároveň Maříková upozorňuje na to, že ak dotyčný bude odsúdený, tak sa situácia v spoločnosti naopak vyhrotí a môžeme očakávať, že ľudia túto komunitu budú skutočne nenávidieť a začnú ňou pohŕdať.

Ľudia postoj poslankyne SPD podporili a vyjadrili rovnaké emócie.

„Opäť dvojaký meter, hanbite sa naši prehnití sudcovia,“ napísal Ádá Vaněk.

„Nie je vlajka ako vlajka, pán prokurátor evidentne nie je vlastenec, ale Bruselský vlez-do-prdelka,“ uviedol Jirka Bob Skrivanek.

Niektorí zasa varujú, že nás čaká nebezpečná budúcnosť:

„Hrôza. Všetko vrátane zákonov smeruje k tomu, aby sme si nemohli vôbec ani nič myslieť. Na všetko majú zákony tak, aby mohli zatvárať ľudí za názor. Podnecujú tie myšlienkové ohavnosti aj v rodinách a určujú normy života. Keď sa normálny človek nad tým zamyslí, tak s tým rozhodne nemôže súhlasiť !!! V opačnom prípade je jasné, že to robia ľudia s chorým mozgy a rovnaké zrúdy ako na obrázku. Hrozná predstava o budúcnosti,“ napísal Sepll Beloch.

„Starý Rím sa rozpadol v prach vďaka dekadencii, o.i.,“ Pripomenul Dušan Kolařík.

Zdroj: hlavnespravy