Choď na obsah Choď na menu
 


Transsexuálny aktivista, ktorý si odsedel 30 rokov vo väzení za pokus o vraždu, povedal davu na pochode Trans Pride, že ak uvidia TERF (feministky), mali by ich udrieť do tváre, informuje .

Daily Mail

Sarah Jane Baker bol jedným z rečníčok na sobotňajšom podujatí Trans+ Pride v Londýne, ktorý svoj prejav využil na výzvu k násiliu voči tým, ktorí kritizujú trans ideológiu.

Nadšenému davu povedal: “Chcela som sem pôvodne prísť a byť naozaj rozkošná a naozaj milá a povedať, že áno, je to naozaj krásne byť homosexuálny… Ale už nie. Ak uvidíte TERF, udrite ich do tváre.”

TERF je skratka pre feministky, ktoré kritizujú trans ideológiu.

Reakcie

Bakerov prejav vyvolal na sociálnych sieťach rozhorčenie a ľudia vyzývajú organizátorov Trans Pride, aby zaujal postoj proti násiliu.

Labouristický poslanec Clive Lewis zdieľa hnev ľudí nad týmto postojom: “Obhajovať násilie voči iným je zlé a toto nie je výnimka. Ale ako iste viete, násilné prejavy a činy nie sú v tejto otázke charakteristické len pre jednu stranu.”

“To v žiadnom prípade neospravedlňuje vyššie uvedené, ale vyžaduje si to, aby sme uznali všeobecnú toxicitu a ustúpili od nej,” dodal.

Alice Sullivanová, profesorka sociológie na univerzite v Londýne, odpovedala Lewisovi slovami: “Násilie mužov na ženách a dievčatách nie je problémom oboch strán. Jednoducho neexistujú žiadne príklady feministiek, ktoré by používali takéto agresívne hrozby.”

“Vždy, keď sa ženy organizujú, aby diskutovali o svojich právach, čelia násiliu,” zdôraznila.

Zároveň ho vyzvala, aby uviedol príklad feministiek, ktoré sa “takto (násilne) správajú.”

Sobotňajšieho podujatia Trans+ Pride sa zúčastnili tisíce ľudí, ktorí pochodovali Londýnom v rámci akcie, ktorú označili za “najväčšiu výzvu” za práva trans rodových ľudí v histórii.

Podujatie sa skončilo prejavmi aktivistov v Hyde Parku.

Jedným z nich bol aj Baker, ktorý vystúpil na pódiu s vlajkou Antify.

Bývalý zločinec

Baker bol pôvodne uväznený za únos a mučenie brata svojej nevlastnej matky. Neskôr bol za mrežami odsúdený za pokus o vraždu iného väzňa. V roku 2019 ho prepustili na slobodu.

Pred Bakerovým prejavom prechádzali trans aktivisti a podporovatelia okolo Piccadilly a Trafalgarského námestia s nápismi na celosvetovú oslavu Pride.

Hovorca londýnskej polície uviedol: “Vieme o videu, ktoré bolo natočené v sobotu 8. júla počas podujatia Trans Pride. V tejto súvislosti sme dostali niekoľko oznámení. Policajti ho preverujú, aby určili, aké ďalšie opatrenia môžu byť potrebné.”

V roku 2021 sa Baker objavil na londýnskom pochode Trans Pride, kde protestujúci držali transparenty s nápismi “zabite J.K. Rowlingovú” a “buď transsexuálom a páchaj zločiny.”

Zdroj: hlavnespravy.sk