Choď na obsah Choď na menu

Fajnovučky Hamburger

22. 5. 2019

Suroviny

 

 

4

porcie

 

 

80 min. príprava

 

 

20 min

na 190 °C

 

žemľa:

350 g
 
1 ČL
 
1 ČL
 
100 g
 
250 ml
 
20 g
 
mäso:
2-3 strúčky
 
800 g
 
 
 
 
 
 (Heinz)
 
 
 
1 ks stredná
 
príprava:
 (lolo alebo ladový)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Postup prípravy


 1  Žemle: Zarobíme si kvások: Vlažné mlieko, kvasnice a cukor zmiešame v poháriku a vytvoríme                        kvások.Keď je kvások spenený, múku, olej, soľ zmiešame pre vytvorenie cesta. Vymiešané cesto                      odložíme nakysnúť na cca 60 minút pod utierku do tepla. Po hodine cesto nakrájame na 4 kúsky a                vyrobíme bochníky (4 robím ja). Necháme ďalej stáť asi 20 minút a potom cesto potrieme mliekom či            vajíčkom, pečieme 20 minút na teplote 190 stupňov

  1. 2

    Mäso: Nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, korenie, kečup a bazálku pomaličky zmiešavame spolu. Ja osobne na to mierku nemám a robím si to podla chuti. Niekto nemá rád korenisté alebo slané. Určite sa vám tam kečup nehodí no skúste to. Dodáva tam veľmi dobú chuť keď sa mäso spraví. Ak máte mäso zamiešané tak ho naporcujte taktiež na počet kusov žemlí. Ja ho formujem v guľatej miske nech to dobre vyzerá. Odložíme ho na hodinku do chladničky nech sa chute spoja.

  2. 3

    Príprava: Žemle rozrežeme a vnútorné časti opečieme na panvici. Na spodnú časť žemle dávam kečup a tatársku omáčku. Mäso spravíme na panvici a nastrúhame na vrch syr aby sa roztiekol. Na mäso dáme šalát a zakryjeme vrchnou častou žemle. Ja osobne mám rád aj opečenú slaninku, cibuľku alebo aj jalapeño papričky. Dobrú chuť.

     

     

    zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-hamburger/46655-recept.html

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.