Najlepšia domáca horúca čokoláda
Na prípravu budeme potrebovať:
200 ml smotany na šlahanie, 300 ml mlieka, 100 g čokolády najlepšie horkej (nie na varenie, ja som napr. použila takú tú čokoládovú polevu, ktorá sa dá do hrnčeka a zaleje horúcou vodou a potom sa s tým polieva napr. torta, chutilo to s ňou vynikajúco :)), 2 balíky vanilínového cukru, jednu polievku lyžičku práškového cukru (nie je potreba, iba ak obľubujete veľmi sladké veci), nejaké to korenie alebo pomarančová kôra, šlahačka a granko na ozdobenie :)
Tak a do toho:
Čokoládku si rozpustíme vo vodnej kúpeli, následne k nej pridáme jednu polievkovú lyžicu smota a jednu lyžicu mlieka. Poriadne rozmiešame a vypneme (čokoláda nezhustne, pretože voda je ešte horúca a para ju zohrieva).
V druhom hrnci zohrejeme (nenecháme prevrieť) zvyšné mlieko a smotanu, ku ktorým pridáme vanilínový a práškový cukor.
Následne k horúcemu mlieku a smotane pridáme roztopenú čokoládu a poriadne zamiešame. Pridáme korenie alebo pomarančovú kôru a necháme zovrieť. Nalejeme do šálok, ozdobíme a môžeme popíjať :)
Dávka je tak na 3 stredné šálky :)
Naozaj super
Tomec, 12. 5. 2019 15:31