Choď na obsah Choď na menu
 


7. 5. 2019

Recenzia na knihu: Zavri oči a snívaj

Prečo práve táto knižka ?

Už keď sa človek prvýkrát pozrie na túto knižku, uvidí v nej viac ako len obyčajnú knihu. Jej originálna obálka upúta nie jedného čitateľa a keď sa človek dostáva do deju tohto príbehu fantázia nemá hraníc.

Túto výnimočnú knihu napísala autorka Lucy Keating, ktorá ma na svojej zbierke viacero kníh. Úprimne som čítala od nej túto konkrétnu knihu ale v najbližšej dobe plánujem sa vrhnúť na ďalšie jej diela.

Príbeh prebieha celkom rýchlo aj keď niekedy autorka napína čitateľa záhadnými spadmi alebo zápletkami. Zavri oči a oddaj sa svojim snom, presne tak ako hlavná hrdinka tohto mierne uleteného príbehu Alice. Celé roky sníva o chlapcovi, s ktorým cestuje po svete a prežíva s ním množstvo krásnych a dobrodružných chvíľ. Až sa jedného dňa do seba bláznivo a beznádejne zaľúbia. Má to však jeden malý háčik – Max v skutočnosti neexistuje. Lenže keď sa Alice presťahuje do Bostonu, zrazu pred jej novou školou stojí chlapec, ktorý akoby vypadol z jej snového sveta...ale veď je to naozaj ON! Jej vysnívaný chalan! Nie je však taký, akého si ho Alice predstavovala, má komplikovanú povahu a je vzdorovitý. Kým hľadajú cestu k sebe, začnú sa okolo nich diať čudné veci, akoby sa ich sny zhmotňovali. Predstavy, sny a skutočnosť, kde je medzi nimi hranica, a vôbec, môže realita úplne nahradiť sny?

 

 dreamology.png