Choď na obsah Choď na menu

V Európe bude Audi S6 iba naftové

5. 5. 2019

Audi oznámilo, že vypustí do sveta novú verziu modelu S6. Výkonnejšia alternatíva však nebude celosvetovo jednotná. Vstup do Európy bude mať zakázaný benzínová verzia, pre tieto končiny bude v ponuke výlučne s naftovým motorom.

Nemecká automobilka postupne odhaľuje nové verzie modelu A6. Jednou z nich je aj výkonná S6. Od slabších ju odlíšia iné nárazníky. Nebudú to zásadné zmeny, ale pozorné oko si všimne ostrejšie rezané detaily. Motor pod kapotou bude trojlitrový šesťvalec s prepĺňaním elektrickým kompresorom. Bude mať aj 48-voltový mild hybrid systém. Celkový výkon bude 257 kW (349 k). Ešte zaujímavejší je gigantický krútiaci moment 700 Nm dostupný od 2 500 otáčok agregátu za minútu.
Pohonná jednotka je spojená s osemstupňovou automatickou prevodovkou a pohonom všetkých štyroch kolies. S6 s karosériou sedan zrýchli na stovku za 5 sekúnd, kombi to bude trvať trochu viac. Rovnaký motor dostane aj výkonnejšia verzia Sportbacku S7. Lenže to nebude jediný motor pre S6. V Európe nebude dostupný 2,9-litrový agregát V6 spaľujúci benzín. Ten bude výhradne pre USA, Áziu a Blízky východ. Tento motor má výkon 331 kW (450 k) a už je v ponuke v modeloch RS4 a RS5. Naftová verzia sa už onedlho objaví aj na slovenskom trhu a zaradí sa, dočasne, na vrchol ponuky modelu. Bude ho okupovať až do momentu, kedy automobilka predstaví verziu RS6. Pri nej je predpoklad benzínového motora.