Vyprážaný karfiol
Suroviny:
- 1 veľký karfiol
- 1 - 2hrnček múky + podľa potreby
- 3 - 4 vajcia
- 1 - 2 hrnček strúhanky + podľa potreby
- rastlinného oleja
- soľ
- zemiaky
- tavený syr
- mlieko
Postup:
Karfiol si umyjeme a rozoberiem ho na ružičky. Tieto ružičky potom dáme zovrieť do hrnca s osolenou vodou asi 5 minút aby nám karfiol zmäkol.
Keď nám karfiol zmäkne tak ho vyberieme necháme chvíľu vychladiť.
Medzitým ako sa nám chladí karfiol, zoberieme si zemiaky, ktoré ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme celkom domäkka.
Potom si zoberieme tri hlboké taniere, do ktorých do jedného dáme múku, do druhého rozmiešame vidličkou tri vajcia a do tretieho strúhanku, kde následne si robíme tzv. troj-obal. Múka - Vajce - Strúhanka.
- kamarátka mi ukázala vychytávku, že vajce si môžeme vymiešať aj v pohári, kde keď z múky vyberieme karfiol tak ho môžme celý ponoriť do vajca a sa nám lepšie potom obalí aj v strúhanke.
Rozpálime si olej na panvici a dané obalené ružičky karfiolu pražíme a pečieme na oleji do zlatista. Poprípade ak má niekto fritézu tak stačí dať do fritézy.
Potom ako sme toto všetko absolvovali a pripravili, odstavíme zemiaky, ktoré sme si dali variť, vylejeme vodu a popučíme ich na pyré zemiaky, pridáme do nich mlieko aby sme ich mali pekne vláčne. Ak urobíme dané pyré podľa vlastnej konzistencie pridáme do pyré zemiakov tavený syr, ktorý nám vyšperkuje chuť pyré. Pyré podávame ako prílohu.
Dobrú chuť.