Oreo cheesecake (nepečený)
Korpus:
2 bal. Oreo double creme
100g zmäknutého masla
Plnka:
500g smotanového syru Philadelphia
175g práškového cukru
250ml smotany na šľahanie
1 ČL vanilkového extraktu
1 ½ stužovač za studena
Poleva:
75ml smotany na šľahanie
150g Milka čokolády
Postup:
Oreo sušienky rozdelíme a najemno zomelieme. Rukou ich zmiešame so zmäknutým maslom a vypracujeme cesto. Okrúhlu tortovú formu (Ø24cm) vystelieme papierom na pečenie. Sušienkové cesto natlačíme na dno tortovej formy a uložíme do chladničky.
Krémový syr vyšľaháme s cukrom. Postupne pridávame plnku z orea, vanilkový extrakt a smotanu. Pripravíme si podľa návodu stužovač, do ktorého primiešame vyšľahaný krém. Hotový krém vylejeme na sušienkový korpus a rozotrieme.
Cheesecake necháme stuhnúť v chladničke cez noc.
Oddelíme boky formy od cheesecake-u a opatrne vyberieme cheesecake z formy (aj papier).
Horúcou smotanou zalejeme na malé kúsky nalámanú čokoládu a necháme minútku odstáť, aby sa čokoláda roztopila. Čokoládu rozmiešame dohladka, necháme chvíľu vychladnúť a nalejeme na cheesecake.
Cheesecake môžeme ozdobiť so zvyšnou vyšľahanou smotanou a kúskami oreo sušienok.