Choď na obsah Choď na menu
 


Každé impérium raz padne

To je skúsenosť tisícročí a doteraz bolo vždy platné. A každé impérium doplatilo na rozpínavosť. Nejde iba o Ameriku, Rímsku ríšu, ríšu Chetitov či socialistickú Sovietsku ríšu. Hovorí o tom napríklad kniha amerického autora, kde hodnotí 500 rokov svetových mocnosti a ich pády, ktorú vydal pred 30 rokmi a  presne predpovedala súčasný rozpad.

Prežil som časť svojho života v socializme a teraz v kapitalizme. Keď končil socializmus tak som túto zmenu vítal. Vnímal som v tom čase hlavne jeho nedostatky. Ako napríklad neslobodu myslenia, jeden oficiálny politický názor, materiálny nedostatok, neschopnosť reflexie systému. Teraz, keď mám reálne skúsenosti, z oboch spoločenských zriadení, začal som si klásť otázku: Ktorý z nich je lepší?

Chcel by som mať jasnú predstavu sám pre seba, čo by bolo pre nás bežných ľudí lepšie. Všímam si, že v médiách sa spomínajú hlavne negatíva socializmu a ak niekto spomenie pozitíva, tak je okamžite označený, že „trpí stratou pamäti, je rusofil, komunista a pod. “ Ako by som teda mohol prísť na odpoveď na otázku – ktoré spoločenské zriadenie je pre nás ľudí lepšie?

Asi tým, že budem veci hodnotiť reálne, svojím rozumom a začnem asi týmto :

Okupácia Československa Rusmi v roku 1968

Aktuality.sk, mainstream média, tretí sektor, nadácie, samozrejme USA veľvyslanectvo sa ako je u nich zvykom snažia meniť históriu. Aktuality.sk na svojom portáli zverejnili článok  "Pred 50 rokmi nás obsadili Rusi " „ 

Skúsim to rozobrať tak ako to vidím ja. Dnes nás hlavne v súvislosti so sankciami proti Rusku a antiruskou hystériou presviedčajú o tom  ako Československo v roku 1968 napadli Rusi. No pravda je však taká, že v roku 1968 to bol spoločný vpád vojsk Varšavskej zmluvy do Československa. Teda spoločne vojsk ZSSR, Maďarska, Poľska, Bulharska a NDR. Dnes sa však pravda o tom „zamlčuje“ Keď teda požadujú za vpád vojsk ospravedlnenie od Ruska, mne logicky vyplýva, že by ho mali žiadať aj od Maďarska, Poľska, Bulharska a keďže už NDR neexistuje tak od Nemecka. No nemôžeme vynechať ani bývalé krajiny ZSSR ako Ukrajina, Litva, Bielorusko, Kirgizko, Kazachstan. Nakoľko o „ situácii v Československu rokovalo v apríli 1968 politbyro KSSZ v zložení: 7 Ukrajincov (vrátane L. I. Brežneva), 1 Bielorus, 1 Litovčan, 1 Kirgiz, 1 Kazach a len jeden Rus.

Červená do 1989 – modrá po 1989. Z môjho pohľadu je ideálna NEUTRÁLNA.

          Čo tieto zmeny priniesli pre dnes už samostatné Slovensko? Do roku 1989 sme boli ešte ako ČSSR členom Varšavskej zmluvy a RVHP / rada vzájomnej hospodárskej pomoci / po nežnej -  sametovej revolúcii nám najväčší disident, až taký, že za hlbokého socializmu jazdil mercedesom Havel a spol. sľubovali Švajčiarsko. No pravda je taká, že dnes sme členom NATO a EU. V „komunizme“ tu boli základne Varšavskej zmluvy, dnes NR SR schvaľuje základne NATO.

          Takže pred rokom 1989 bol podľa americkej spravodajskej služby mechanizmom kontroly nad východoeurópskymi národmi prítomnosť sovietskych poradcov predovšetkým na ministerstvách vnútra a národnej obrany. Čo sa vlastne zmenilo? Vôbec nič. Dnes je  mechanizmom kontroly nad východoeurópskymi národmi napríklad aj prítomnosť Veľvyslanca Spojených štátov amerických na Slovensku, spolu s pridelencom obrany USA podplukovníkom Terry L. Andersonom a podplukovníkom Johnom D. DuMondom z Úradu obrannej spolupráce v Prápore výcviku v Martine. Vrcholom je ako sa USA cez svojho veľvyslanca a "nejakých" ďalších ľudí zúčastňujú zasadnutia branno-bezpečnostného výboru NR SR. Robia nátlak na poslancov NR a vládu SR, aby DONÚTILA akýmkoľvek spôsobom dodávateľa jadrového paliva v SR.

Určite by o USA pomoci veľa vedel povedať pán Petr NEČAS, bývalý český politik, podpredseda vlády, minister a neskôr v rokoch 2010 – 2013 aj predseda vlády Českej republiky. Prečo tento pán?  Z ničoho nič sa u bratov v Českej republike objavila „záhadná a priam strašná „ kauza. Nečas má milostný škandál s Janou Nagyovou a pod. primitívnosti, čo však na základe mediálneho a hlavne „iného“ tlaku skončilo až pádom Českej vlády a demisiou Petra Nečasa. Čo však skutočnosti bolo za touto fraškou zosnovanou USA? Milenka, nejaké trafika a pod? Nie. V tejto afére v skutočnosti ide o Temelín. Pád Petra Nečasa a jeho vlády bol v réžii americkej CIA. O čo konkrétne ide? Len o takú drobnosť akou je 300 miliár českých korún. Cieľ USA je teda jasný – nepustiť Temelín Rusom. / Ako cez kopír a za každú cenu. Až nápadne sa to podobá súčasným návštevám USA veľvyslanca na zasadnutiach branno-bezpečnostného výboru NR SR a pod. – tu ide o Slovenskú atómovú elektráreň Jaslovské Bohunice /

Nečas si totiž dovolil niečo nevídané. 27. mája 2013 v Moskve povedal, že „Výberové konanie na dostavbu Temelína prebehne transparentne a najlepšia ponuka vyhrá“  

Záujmy USA na Temelíne :

  • Za každú cenu pretlačiť  Westinghouse ako firmu, ktorá dostavia Temelín a získa pritom obrovské zákazky pre ďalšie firmy
  • Uplatniť ekonomické, ale aj strategické záujmy USA v strednej Európe
  • Ponúknuť obranu pred teroristickým nebezpečenstvom, čím by si CIA zabezpečila legálne operácie v strednej Európe

Čo za to USA ponúkali:

  • Dodať Česku lacnejšie stíhačky F 16 namiesto gripenov
  • Spoluprácu vedcov na atómovom výskume

Záujmy Ruska :

  • Získať zákazku na dostavbu Temelína pre ČESKO-RUSKÉ konzorcium MIR.
  • Vylepšiť si obchodnú bilanciu s Českom
  • Získať väčší vplyv v strednej Európe
  • Samozrejme aj Rusku išlo popri tom o rozšírenie Ruskej spravodajskej služby v tomto priestore

Čo za to Rusko ponúkalo :

  • Zákazky pre České firmy v objeme 156 miliárd

Je teda správne stáť v jednom šíku s agresormi, ktorí vedú útočné vojny po celom svete a drzo vydierajú vlády po celom svete ako aj vládu Slovenskej republiky a NR SR?

Treba však veci brať triezvo a reálne a nemať ružové okuliare ani o Rusku. Tam tiež nie je všetko ideálne, spravodlivé a správne, ale myslím, že táto antiruská hystéria nič nerieši, skôr naopak.