Recepty
Ľadová káva
Suroviny:
7 g
káva
1 ks
vanilková zmrzlina
20 g
šľahačka
čokoládový topping
Na presso kávovare spravíme veľké presso zo 7 g kávy (môžeme použiť aj instantnú kávu). Kávu schladíme ľadom. Do pripraveného pohára nalejeme čokoládový toping, dolejme kávu, pridáme kopček vanilkovej zmrzliny. Ozdobíme šľahačkou.
PErníkové capuccino
Suroviny:
3 PL
instantnej kávy Jacobs Gold
500 ml
mlieko
2 ČL
perníkové korenie
1 podľa chuti
mletá škorica
1 podľa chuti
muškátový oriešok na ozdobu
POSTUP
Voňavé perníky nemusíte len jesť. Atmosféru Vianoc vám navodí aj lahodné perníkové cappucino :)
1.
Kávu dajte do kastrólika a zalejte 100 ml vody. Pridajte perníkové korenie a zohrejte, aby sa uvoľnila vôňa. Rozdeľte do dvoch hrnčekov.
2.
Mlieko ohrejte, vyšľahajte do peny a nalejte na kávu.
3.
Ozdobte mletou škoricou a strúhaným muškátovým orieškom.