Choď na obsah Choď na menu

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition

5. 6. 2018

Zdroj - techbox.dennikn.sk

Xiaomi Mi 8 aj jeho vylepšená verzia Explorer Edition sú si po hardvérovej stránke ako vajce vajcu. Rozdiel je hlavne v detailoch.

Napríklad kým zadná strana základnej verzie je taká klasika – lesklé telo, vyčnievajúci duálny fotoaparát a snímač odtlačku prsta, všetko v štýle iPhone X, verzia Explorer Edition má priehľadnú zadnú stranu a žiadny snímač odtlačkov prstov.

Ten je totiž ukrytý pod displejom. Nie na prednej strane v spodnej časti pod displejom, ale reálne pod displejom. O tejto technológii snímania odtlačku ste už ale určite čítali aj u nás. Prvým takýmto modelom mal byť model od čínskej spoločnosti vivo.

Ďalším rozdielom je vyspelejšia technológia odomykania pomocou snímania tváre. 3D Face Unlock má byť podstatne presnejšia.

Zdroj - techbox.dennikn.sk

Inak sú si novinky ako vajce vajcu. Telo má rozmery ? mm, hmotnosť dosahuje 175 gramov. Prednej strane dominuje veľký 6,21″ AMOLED displej s rozlíšením 1 080 x 2 248 (18,5:9) s jasom 600 nitov a funkciou Allways On. Zaberá vraj 86,68 % prednej plochy. Či podporuje HDR nie je zatiaľ známe. Výrez v štýle iPhone X je ale na dnešnú dobu nutnosťou.

Vo výreze je okrem snímačov tváre aj webkamera s rozlíšením 20 Mpx a f/2,0 optikou. Zvláda Full HD video.

Obe novinky poháňa 8-jadrový Snapdragon 845 s taktom 2,85 GHz a grafika Adreno 630. Rozdiel medzi klasickou verziou a modelom Mi 8 Explorer Edition je aj v pamätiach. Klasická verzia má 6 GB RAM a 64, 128, alebo 256 GB ROM, Explorer bude v predaji s 8 GB RAM a 256 GB ROM. V ani jednom prípade nie je možné pamäť rozšíriť microSD kartou.

Zdroj - techbox.dennikn.sk

Fotoaparát sa opäť až nápadne podobá na ten z iPhone X. Dve šošovky po výške a LED blesk medzi nimi… Pod oboma optikami (f/1,8 + f/2,4) sú 12 Mpx snímače, no jeden je väčší od Sony a druhý menší od Samsungu. Obe optiky sú stabilizované. Samozrejmosťou je aj integrácia AI aj pre fotoaparát. Nechýba možnosť natáčania 4K Ultra HD videa. Fotoaparát je prakticky identický, ako ponúka model Mi Mix 2S.

Vo vlajkových lodiach nesmie chýbať ani plná podpora LTE s maximálnou rýchlosťou 1,2 Gbit/s pre download, Wi-Fi ac s MIMO či Bluetooth 5.0 s NFC čipom. GPS, GLONASS či BeiDou je tiež samozrejmosťou. Prekvapením je aj podpora Dual GPS (aj s podporou L5 siete). Ide tak o prvý smartfón na svete, ktorý niečo také ponúkne. Vďaka tomu má byť určovanie pozície podstatne presnejšie.

Batéria má mať kapacitu 3 400 mAh a dobíja sa cez USB-C port. Operačným systémom bude Android 8.1 s nadstavbou MIUI 10.

Zdroj - techbox.dennikn.sk

Klasická verzia Xioami Mi 8 bude v predaji s cenou od 2 699 CNY čo je zhruba 361 €. Top verzia, teda Xiaomi Mi 8 Explorer Edition bude stáť o tisícku viac, čo je okolo 494 €. V predaji má byť aj verzie Mi 8 SE (ďalší odkaz na Apple?) so slabším hardvérom, ale cenou 1 799 CNY (cca 240 €).

 

Náhľad fotografií zo zložky Xiaomi Mi 8 Explorer Edition

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.