Choď na obsah Choď na menu
 


18. turistický zraz seniorov okresu Revúca

9. 7. 2018

dscf5459.jpg

18.ročník „Okresného turistického zrazu seniorov okresu Revúca“

 3.7.2018 v Jelšave

              Za pekného slnečného rána prichádzali v utorok 3.júla 2018 do mesta Jelšavy seniori okresu Revúca - osobitné autobusy privážali seniorov od Tornale až po Muránsku Lehotu. Na nádvorí Koburgovského kaštieľa vítali prichádzajúcich seniorov malým občerstvením členovia výboru ZO JDS s predsedníčkou Máriou Miklovou a primátorom mesta MVDr. Milanom Kolesárom, poslancom BBSK.                                                                  18.ročník„Okresného turistického zrazu seniorov“, ktorý organizovala Okresná organizácie JDS Revúca s finančnou podporou  BBSK sa uskutočnil v meste Jelšava s bohatou histórickou minulosťou. Spoluorganizátorom OO JDS a garantom bolo mesto Jelšava s primátorom mesta MVDr. Milanom Kolesárom, poslancom BBSK a  ZO JDS Jelšava. Seniorov prišli pozdraviť pozvaní hostia: MVDr. Eva Cireňová, primátorka mesta Revúca a predsedníčka RZMOS-Stredný Gemer, prednosta Okresného úradu v Revúcej - Ing. Peter Balogh, starostovia obcí a ďalší hostia zo spoločenských organizácii.

     18. OKRESNÝ TURISTICKÝ ZRAZ SENIOROV OKRESU REVÚCA oficiálne otvorila  Mgr. Zuzana Homoliaková, podpredsedníčka OO JDS, ktorá pripomenula, že seniorské motto „Žiaden liek nenahradí pohyb, ale pohyb nahradí každý liek“ zaznelo po prvýkrát pred 10 rokmi na 8.OTZS v Jelšave. K seniorom sa prihovorila predsedníčka ZO JDS Mária Miklová, a primátor mesta MVDr. Milan Kolesár, privítali prítomných hostí a seniorov na pôde mesta, oboznámil s pripraveným programom pre seniorov a  poprial pekné zážitky z turistických vychádzok. Pán Ing. Jozef Krušina, člen predsedníctva OO JDS oboznámil seniorov s pripravenými turistickými trasami a ich obtiažnosťou .

            Účastníci si mali možnosť vybrať z 3 trás, ktoré pre nich dôsledne pripravili členovia prípravného výboru tejto akcie. Prvá viedla z kaštieľa lesnou cestou na starý hrad, vedúcim skupiny bol Radoslav Jankošík , druhá trasa z kaštieľa na záhradky s vedúcim Ľubomírom Miklom a tretia trasa historické miesta Jelšavy - Koburgovský kaštieľ, Mestské múzeum, katolícky  a evanjelický kostol s vedúcou Mgr. Tatianou Strelkovou.. Na každej trase boli podané vedúcimi výklady o zaujímavostiach na jednotlivých trasách.

            Okolo  13-tej hodiny sa "turisti" postupne vracali do sály kultúrneho domu, kde už rozvoniaval guláš v troch kotloch a na stoloch ich čakali pripravené chutné zákusky, ktoré napiekli členky ZO JDS Jelšava Tornaľa, Starňa a Revúcka Lehota, vínko, čapované pivo,  kofola a káva . Unavených turistov obslúžili šikovní - domáci členovia ZO, a zamestnanci MsÚ Jelšava. Peknými  ľudovými pesničkami  zabávali členky spevokolu Seniorky z Jelšavy a hudobná skupina, ktorá hrala spevácke hity z mladosti seniorov.

            Na záver boli odovzdané všetkým  ZO JDS „Ďakovné listy za účasť na 18. OTZS“ a zároveň každý člen – ZO  dostal malý „Účastnícky list“ za absolvovanie trasy.

            Predsedníctvo OO JDS vyslovuje poďakovanie primátorovi mesta MVDr. Milanovi Kolesárovi, Marienke Miklovej, predsedníčke ZO, členom výboru ZO za pripravené turistické trasy s pohostením na každej trase a vynaložené úsilie, aby všetci sa v ich meste

dobré cítili, veď na turistickom zraze sa zúčastnilo 262 členov a hostí.

            Poďakovanie patrí poslancom BBSK, Ing. Petrovi Baloghovi prednostovi OÚ Revúca, SMZ a.s. Jelšava, KOMATEQ a.s., Mestským lesom Revúca, primátorom miest, starostom obcí, ktorí finančne a materiálne podporujú seniorov a všetkým, ktorí sa na príprave 18.OTZS v Jelšava podieľali.

            Seniori odchádzali neskoro v popoludňajších hodinách s peknými zážitkami a konštatovali, že turistický zraz bol výborný.

Mgr Zuzana Homoliaková

Pozrite si video prezentáciu z tejto akcie !