Choď na obsah Choď na menu
 


„Obraz a zvuk pomáhajú liečiť a zmierňovať následky.“

9. 7. 2013

 Nadácia VÚB nám opäť pomohla....

 

Obraz a zvuk pomáhajú liečiť a zmierňovať následky.“


Takto znel názov projektu prostredníctvom ktorého má Detské ARO v Košiciach novú audiovizuálnu techniku pre detských pacientov.

Vďaka iniciatíve občianskeho združenia Detské ARO Košice a najmä veľkorysej pomoci Nadácie VÚB má dnes III. Klinika pediatrickej anestézie a intenzívnej medicíny (KPAIM) v Detskej fakultnej nemocnici (DFN) v Košiciach prenosné DVD prehrávače (3ks), rádiá s CD mechanikou (3ks) a TV s DVD (1ks).

Spomínaná audiovizuálna technika spríjemňuje pobyt detským pacientom. Hospitalizované deti s akútnym ochorením privítali možnosť hrania hier na prehrávači DVD a pozerania rozprávok. Detičky najmä s novozisteným diabetom (cukrovka) nachádzajú popri bolesti z častého pichania rozptýlenie v rozprávkach.

Dlhodobo hospitalizované deti (t.č.3), ktoré sú v nemocnici už niekoľko rokov majú nesmiernu radosť z TV a z možnosti sledovania rozprávok a počúvania detských piesní.

Rádiá nachádzajú svoje využitie pri návrate detí späť do života po ťažkých autohaváriách vnímaním im známych zvukov. Majú možnosť počúvať nahrávky obľúbených pesničiek, rozprávok, hlasu mamy, otca a najbližších....

 

Nadácia VÚB nám umožnila nákup audiovizuálnej techniky, ktorá slúži pre detských pacientov od 0 do 19 rokov hospitalizovaných na KPAIM z celého východoslovenského regiónu, ďakujeme. 

Foto tu

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.