Čokoládové suflátka
- 150 g kvalitnej čokolády na varenie
- 100 g práškového cukru
- 4 lyžice silnej kávy alebo brandy
- 2 lyžičky hladkej múky
- 4 vajcia
- 2 lyžice mletých mandlí
- trochu masla
Rúru rozohrejte na 190° . Formičky vytrite maslom a vysypte mletými mandľami. Rozpustite čokoládu nad parou a nechajte trochu vychladnúť. Rozdeľte vajcia a žĺtky, kávu alebo brandy, múku a polovicu cukru zamiešajte do roztopenej čokolády. Vyšľahaný sneh z bielkov a zvyšného cukru opatrne zamiešajte do čokoládovej zmesi a nalejte do formičiek (mne vyšli 4, nie úplne po okraj, suflé narastie) a dajte piecť na cca 15 – 20 minút, kým nebude mať suflé na povrchu pevnú kôrku. Podávajte so šľahačkou, zmrzlinou alebo samostatne.