Choď na obsah Choď na menu
 


Futbal

História futbalu v Pezinku

 Futbal patrí medzi najstaršie športy v Pezinku. Pamätníci tvrdia, že už v rokoch 1913 a 1914 hrali v meste futbal študenti. Podnetom pre rozvoj tohto športu po prvej svetovej vojne boli zápasy letcov a vojakov na poľnom letisku za mestom.

 

III. LIGA

psc-pezinok-futbal.jpg Pezinský športový klub (PŠC) oficiálne vznikol 29. augusta 1921. Patrí k najstarším a v medzivojnovom období k najúspešnejším klubom na západnom Slovensku. Členovia výboru a klubu, ktorých bolo v prvých rokoch vzniku klubu okolo 50, sa schádzali v hostinci U zeleného stromu a jednacia reč bola slovenčina. V prvom období hral PŠC priateľské stretnutia s mužstvami z okolia, napr.: s celkom Stráže bezpečnosti, predchodcom Š.K. Bratislava (1922).

 


 

IV. LIGA

cajla-futbalovy-klub.jpg

 

 História Cajlanského futbalu sa začína datovať od roku 1926 a hrávať sa začalo na starom ihrisku, ktoré sa nachádzalo poniže terajšieho ihriska.

V roku 2011 sa TJ Baník Pezinok premenoval na CFK Pezinok-Cajla.

 

Facebook:

https://www.facebook.com/CFK-Cajla-Pezinok-168369716507450/


 

grinava-futbalovy-klub.jpg

 Novovzniknutý futbalový klub GFC 1923 nadväzuje na tradície pôvodného futbalového klubu Grinavský futbalový club. Sídli na Myslenickej ulici číslo 3. V spolupráci so Základnou školou Orešie bola otvorená futbalová prípravka pre deti od 4 do 6 rokov ako aj žiacke družstvo pre deti od 7 do 12 rokov.

 

 

MINIFUTBALOVÁ LIGA

minifutbalova-liga.jpg Mestská minifutbalova liga Pezinok

 

 

 

 

Facebook:

https://www.facebook.com/MMFLpezinok/