Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme mlieko, olej a nakoniec pridáme vajíčka vymiešané s práškovym cukrom. Všetko poriadne premiešame a vylejeme na vymastený plech. Dáme piect do predohriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme cca 20 min.
Kým sa cesto pečie pripravíme si oba krémy.
1. krém. Do mlieka pridáme šľahačku, kyslú smotanu a vanilkový cukor, všetko spolu vyšľaháme.
Ingrediencie
4 vajcia
250 g jogurtu
240 ml oleja
dreň z 1 vanilkového struku
1 ČL nastrúhanej citrónovej a pomarančovej kôry
200 g cukru
230 g hladkej pšeničnej múky
1/2 prášku do pečiva
soľ
400 g lesného ovocia (mrazené)
glazúra: 100 g cukru
80 g mandľových lupienkov
200 g bielej čokoládovej polevy
50 g mäkkého masla
1 PL oleje
ďalej: maslo a piškótová strúhanka (z detských piškótov) na vymazanie a vysypanie formy
forma na bábovku
Postup
Formu vymažeme tukom, vysypeme strúhankou a postavíme do chladu. Na trené cesto oddelíme vajcia. Žĺtky, jogurt, olej, vanilku, citrónovú a pomarančovú kôru a polovicu cukru ušľaháme v mise do peny.
Preosejeme múku, prášok do pečiva a zamiešame. Bielky ušľaháme so štipkou soli do polotuhého snehu, pridáme zvyšný cukor a ušľaháme krémový sneh. Sneh primiešavame postupne do cesta a nakoniec pridáme mrazené ovocie. Cesto ihneď naplníme do formy a pečieme v rúre 50-60 minút (horné/spodné pečenie 160°C, 2. úroveň odspodu).