Choď na obsah Choď na menu
 


Články

Obsah knihy Harry Potter

Harry Potter nemá rodičov a býva u príbuzných ktorí ho nemajú v láske. K tomu mu nepovedali že je čarodejník. Dozvedel sa to keď prišiel Hagrid pozval ho na čarodejnícku školu ktorá je v Rokforte. Tam spozná nových kamarátov ktorí mu pomôžu v boji proti Voldemortovi.    Voldemort zabil Harryho rodičov. Porazí Harry Voldemorta?

 

Obsah knihy Divergencia

Beatrice Priorová žije v spoločnosti rozdelenej na päť frakcií. Na rozhodovacej ceremónii si všetci šestnásťroční vyberajú frakciu, ktorej zasvätia zvyšok života. Beatrice má len dve možnosti: zostať so svojou rodinou, alebo ju navždy opustiť, aby mohla byť sama sebou. Rozhodnutím napokon prekvapí všetkých vrátane seba. Zmení si meno na Tris a usiluje sa obstáť v tvrdej konkurencii, aby si vybojovala miesto v novom živote.

 

Obsah knihy Hry o život

Každoročne usporiadava Sídlo Hry o život. Z každého obvodu je vyžrebovaný chlapec a dievča a tí sú s ďalšími vyvolenými poslaní do arény, kde budú bojovať o svoj život. Zvíťaziť môže iba jeden. Pri žrebovaní vyvolených pre sedemdesiaty štvrtý ročník Hier o život je vylosovaná aj dvanásťročná Prim. Katniss Everdeenová sa pudovo prihlási ako dobrovoľníčka, aby zastúpila sestrino miesto, a tak jej zachránila život.

 

Obsah knihy Zostaň so mnou

Mia má 17 rokov, v jednej ruke drží violončelo a v druhej Adama a svoju rodinu. Všetci z rodiny sú hudobníci  rockeri rovnako ako aj Adam. Len Mia má bližšie ku klasickej hudbe, k Beethovenovi a Mozartovi a k orchestri.Napriek rozdielnosti si však s Adamom nájdu k sebe cestu a začne sa rozvíjať tá pravá, láska. Príde všetko, čo vám na tvári vyčarí ten starý známy sladký úsmev idiota. A keby bolo všetko inak, možno by vám ten úsmev aj vydržal.

 

Obsah knihy Na vine sú hviezdy

Hazel už svoj boj s rakovinou pľúc nateraz vyhrala. Až na kyslíkovú bombu, ktorú musí nosiť so sebou. Víťazstvo na jednom poli však otvára bitku na druhom, a tak daň za porazenie smrti je doživotná nálepka rakoviny. Niet divu, že má problém začleniť sa do prostredia – starí kamaráti nevedia, ako zaobchádzať so „zakázanými“ slovami ako smrť. Nečakane sa v jej živote objaví Augustus, a okamžite s ňou začne flirtovať ako nikto predtým. Rovnako nateraz vyhral, no nemieni si stavať vzťahy na tejto úrovni, siaha po účinnejšej zbrani, ktorou je literatúra. Gus sa tak stáva Hazeliným sprievodcom krajším začiatkom.