Choď na obsah Choď na menu
 


EGYPTSKÝ HOROSKOP

5. 5. 2018

AMON RA (30.1.-1.3.)

Tento boh vzduchu a dychu bol uctievaný aj ako boh plodnosti. Egypťania verili, že ľudia narodení v tomto znamení majú v osude byť šťastní. Oplývajú silou, energiou, zdravím a žijú budúcnosťou. Sú veľmi inteligentní, originálni a ľahko sa učia. Majú veľké ideály a veľké nároky na seba i na okolie. Niekedy môžu byť ich myšlienky a ciele príliš utopické. Keď zistia, že sa mýlili, ťažko sa s tým zmierujú. Potrebujú sebarealizáciu a majú cit pre spravodlivosť.

amon-ra.png

Ľudia narodení v znamení boha Amona dostali do života veľké šťastie a mnoho príležitostí. Dostali do vienka silu, múdrosť i zdravie. Bývajú kreatívni, originálni, nápadití. Sú zapálení a tvrdohlaví. Vo vzťahoch však bývajú ostražití a zdržanliví. Je na nich spoľahnutie, sú spravodliví a verní. Často medzi nimi nájdeme vynálezcov a vedcov.

MUT (2.3.- 3.4.)

Mut, manželka boha Amona, je jednou z najstarších egyptských bohýň. Ľuďom narodeným v tomto období dáva silného a neohrozeného ducha. Sú obdarení osobným čarom, bystrosťou a chápu medziľudské vzťahy. Majú tiež silnú intuíciu a pre okolie sú príťažliví. Bývajú tiež umelecky nadaní, ale pri tvorbe im chýba trpezlivosť. Sú to vnútorne silní ľudia, ktorí dokážu nezištne pomáhať iným. Sú schopní veľkej lásky, ale potrebujú obdiv a uznanie.

mut.png

Ľudia narodení v znamení bohyne Mut vedia z príležitostí vyťažiť maximum. Majú organizačné schopnosti a sú praktickí, svoje úlohy plnia spoľahlivo. Majú osobité čaro, bývajú atraktívni. Vedia dať veľkú lásku aj starostlivosť. Niekedy sú však značne netrpezlivý až zlostní. Potrebujú obdiv iných.

ESET /ISIS/(4.4. -6.5.)

Táto najslávnejšia egyptská bohyňa je pokladaná za darkyňu a ochrankyňu života. Preto toto znamenie patrí ľuďom rodinne založeným a verným. Sú tiež všestranne nadaní, majú veľmi trpezlivú povaha, vnútornú silu a vôľu. Sú pomerne prispôsobiví, ale nedajú na rady druhých, na všetko musia prísť sami. V práci sú presní a spoľahliví a v spoločnosti veselí a vtipní.

eset-isis.png

Ľudia, ktorí s touto bohyňou bývajú spájaní, sú verní a láskyplní. Ctia rodinu a svoj domov. Oceňujú istotu a pokoj. Sú trpezliví a prispôsobiví. Oplývajú vnútornou silou, pevnou vôľou, ale aj vtipom a optimizmom. Mávajú mnohostranné nadanie, často majú aj umelecké sklony. Sú kreatívni a hraví. Zároveň je na nich spoľahnutie.

HORUS (7.5. - 8.6.)

Tento egyptský boh je symbolom boja Svetla proti Temnote, preto ľudia, ktorí sa narodili v jeho znamení, majú vrodenú snahu uplatniť sa a byť stredobodom záujmu. Bývajú vynachádzaví, energickí a obratní. Majú dobrú pamäť, radi komunikujú, sú pracovití, ale často chcú stihnúť viac úloh naraz, čo sa im nemusí podariť. Jednajú spontánne, no chýba im trpezlivosť. Niekedy sa dokážu zamilovať do dvoch ľudí naraz a nevedia sa rozhodnúť.

horus.png

Ľudia v znamení tohto boha sú energickí, bystrí, vynaliezaví a obratní. Správajú sa spontánne, vyžívajú sa v komunikácii, sú veľmi spoločenskí. Sú však tiež netrpezliví a roztržití. V láske bývajú nestáli. Túžia po sebarealizácii a uplatnení.

GEB (9.6. -12.7.)

Tento egyptský boh zeme symbolizuje materstvo, plodnosť a úrodu. Nositelia tohto znamenia sú spoľahliví, svedomití, zdržanliví a rezervovaní. Sú to romantické a skromné duše túžiace po harmonickom živote, no bývajú pesimistickí. Hoci sú veľmi usilovní a pracovití nemali by si vyberať psychicky náročné povolania. V láske majú strach zo sklamania, pritom sú ale ideálnymi a vášnivými partnermi, ak sú och city opätované. Ako rodičia sú veľmi obetaví.

geb.jpg

Ľudia v znamení boha Geba sú spoľahliví, svedomití a pracovití, ale tiež zdržanliví a skromní. Bývajú to snílkovia a romantici túžiaci po harmónii. Bohužiaľ často tiež žijú v strachu zo sklamania. Chýba im sebadôvera a priebojnosť.

SACHMET (13.7.-14.8.)

Sachmet je strážkyňou pekla a spravodlivosti. Ľudia narodení v jej znamení majú skvelé pozorovacie schopnosti a vyvinutý telepatický zmysel. Charakterizuje ich silná vôľa, vitalita, vytrvalosť, veľkorysosť a tvorivosť. K cieľu si volia najkratšiu cestu. Ich nedostatkom je málo zhovievavosti, majetníckosť a  prílišná autoritatívnosť. Radi ovládajú iných, ale dokážu povedať pravé veci v pravú chvíľu. Sú schopní zdolať všetky prekážky a ísť si za svojim cieľom.

220px-sekhmet.svg.png

Ľudia zrodení v znamení bohyne Sachmet sú veľmi silní. Majú pevnú vôľu, vytrvalosť, tiež mimoriadny postreh a pozorovacie schopnosti. Nechýba im sebavedomie a cieľavedomosť. Sú výkonní, charizmatickí, často aj atraktívni. Majú vysoké nároky, bývajú tiež majetnícki a príliš autoritatívni. Títo ľudia často zastávajú významné funkcie.

TOTH (15.8.-16.9.)

Toth je egyptský vtáčí boh, ktorý bráni podvodom a klamstvu. Nositelia tohto boha sú veľmi produktívni a ochotní obetovať svoje záujmy, aby mohli plniť zverené úlohy. V ich povahe je zodpovednosť a presnosť, majú bystrý úsudok a cit pre medziľudské vzťahy. Nedokážu byť spontánni, v spoločnosti sú hanbliví a zdržanliví. Takí bývajú aj v láske, no kto im ju opätuje, dočká sa hlbokých a silných citov.

266px-thoth.svg.png

Ľudia vedení Tothom sú veľmi produktívni, tiež vynaliezaví, praktickí, presní, starostliví, zodpovední a usilovní. Nikdy nepochybujú a bytostne neznášajú kritiku. Môžu byť aj náladoví a nedôverčiví. Zároveň vedia pomôcť a sú obetaví. Vo vzťahoch pôsobia bojazlivo, ale majú hlboké city. Môžu sa javiť aj tajomne. Ľudia zrodení v znamení Totha bývajú vynikajúci ekonómovia, matematici či bankári.

SUTECH /SETH/ (17.9.-20.10.)

Sutech je boh vojny, búrky a púšte, ale sj boh slobody. Ľudia narodení v jeho znamení sú veľmi nároční a stále chcú podávať maximálne výkony. V živote hľadajú duševnú rovnováhu, túžia po harmónii a nechcú nikoho sklamať. Kritika a neúspech sa ich veľmi dotkne a ťažko sa s tým vyrovnávajú. Sutechov hnev sa u týchto ľudí objaví vtedy, keď sa stretnú s nejakou nespravodlivosťou. Narodili sa s pocitom, že majú pomáhať a sú v tom neúnavní.

sutech.png

Nositelia tohto znamenia vyznávajú spravodlivosť, bojujú proti útlaku. Neustále hľadajú rovnováhu, ktorá sa však nedostavuje. Žijú v úzkosti a strachu, sú tiež veľmi nároční a nekompromisný. Neznášajú kritiku, neradi priznávajú omyl. Majú odhad na ľudí a skvelé vyjednávacie schopnosti, preto medzi nimi často nájdeme diplomatov.

USIR /OSIRIS/ (21.10-25.11.)

Usir bol boh poľnohospodárstva, ktorý zasvätil ľudstvo do tajov pestovateľstva. Títo ľudia sú inteligentní, bystrí a aktívni. Sú zvedaví, a ak ich niečo zaujíma, vynaložia všetku námahu, aby sa to dozvedeli. Ich snaha po dokonalosti ich núti klásť si vysoké požiadavky na seba i na ostatných. Majú veľké ideály, preto sú aj zdatní v zamestnaní. Zaujímajú sa o záhadné až mystické veci. V láske sú oddaní a vášniví, ale dokážu majstrovsky maskovať svoje pocity.

usir.jpg

Svojim narodeným dáva Usir životaschopnosť, silu, inteligenciu i originalitu. Ľudia zrodení v znamení Usira bývajú zvedaví, vyžívajú sa v záhadách a mystike. Neboja sa riskovať, vedia čeliť námahe. Sú nevypočítateľní. Svoje pocity dokážu dobre skrývať. Túži po dokonalosti a sú tak náročnými partnermi, ťažko odpúšťajú. Neradi sa podriaďujú. Vďaka svojim vodcovským schopnostiam často obsadzujú vedúce pozície.

ANUBIS (26.11-28.12.)

Anubis je boh, ktorému sa prisudzuje umenie balzamovať mŕtvych. Títo ľudia sú odvážni a milujú riziko. Tužia po živote a láske plnej dobrodružstiev a vzrušenia. Tieto životné postoje však často vedú k tomu, že jedinci boha Anubisa často umierajú neprirodzenou smrťou. Milujú totiž svet, v ktorom sa stále niečo deje. Majú nezávislú povahu a ich veľká sila spočíva v optimizme. Neradi sa nechávajú okrádať o čas zbytočnou či nudnou prácou. Ťažko sa podriaďujú.

1200px-anubis_standing.svg.png

Ľudia pod vládou Anubisa milujú riziko, vyhľadávajú nové zážitky, nebezpečenstvo a vzrušenie. Neznášajú nudu. Majú radi rozruch, sú nezávislí, niekedy až ľahkomyseľní. Vždy sršia optimizmom. Sú osobití a nepodriaďujú sa konvenciám. Majú v sebe vášeň. Vo vzťahoch sú otvorení, možno aj sebeckí, ale verní.

HATHOR (29.12-29.1.)

Hathor, strážkyňa milencov, patrila k najzložitejším egyptským božstvám. Ochraňovala ženy a deti a bola spájaná so smrťou a znovuzrodením. Ľudia v tomto znamení sú múdri, vytrvalí a aktívni, no majú zložitú povahu plnú rozporov. Zdanlivo sa títo ľudia nedajú vykoľajiť kritikou, ale za ich ľahostajným zjavom sa skrýva hlboké poníženie. Napriek tomu sa dokážu rýchlo spamätať. Sú veľkorysí a tolerantní k chybám druhých a takého potrebujú aj partnera.

220px-hathor.svg.png

Hathor je plná rozporov, rovnako tak aj nositelia jej znamenia. Ľuďom zrodeným pod svojou mocou dáva Hathor zložitú povahu a nevšedné správanie. Bývajú zaujímaví, vedia upútať pozornosť. Sú aktívni a nápadití. Vyznávajú pohyb. Chcú sa líšiť od ostatných. Sú veľkorysí a tolerantní. Oplývajú nápaditosťou a múdrosťou, majú prehľad, ale často im chýba fyzická zdatnosť.