Choď na obsah Choď na menu
 


Podmienky rezervácie a následný odber

Podmienky rezervácie

 

Rezervačná kniha vrhu sa otvára zvyčajne na tretí týždeň života mačiat.

V ojedinelých prípadoch sa dá rezervovať aj skôr. Záleží na zdravotnom stave mačiat a ich zdravotnej prognóze. Vážnym záujemcom je zasielaná na email rezervačná zmluva a k prečítaniu kúpno predajná zmluva.

Mačiatko je plne rezervované po podpise rezervačnej zmluvy oboma stranami a po zložení rezervačného poplatku 50% z celkovej ceny mačiatka.

 

Odber

 

Odber je predbežne stanovený pri spisovaní Harmonogramu daného vrhu.

Celý proces Harmonogramu závisí od zdravotného stavu mačiatka.

Niekedy sa môže na doporučenie veterinára alebo podľa môjho úsudku odber predĺžiť (alebo skrátiť).

Chovný jedinec : odber je 21 dní po očkovaní besnoty

Miláčik : odber 7 - 10 dní po vykonaní kastrácie/ovarioktómie

Mačiatko odchádza až po podpise kúpno predajnej zmluvy oboma stranami a po doplatení zvyšnej sumy z celkovej ceny mačiatka. V hotovosti alebo v ten deň už musí byť čiastka na účte chovateľa.

V prípade, že chovateľ dovezie mačiatko po dohode s novým majiteľom do nového domova, je potrebné zaplatiť za cestu z miesta určenia do nového domova v cene 0,50 € /km. Túto službu poskytujeme iba vrámci Slovenska.

Pri odbere si mačiatko odvezie : zmluvu, preukaz o pôvode, zdravotný certifikát (nie starší ako 2 dni) a krabicu plnú dobrôt a krmivo na prvé dni v novom domove.

Ak budúci majiteľ bude mať problém vyzdvihnúť mačiatko po stanovenom dni na harmonograme veterinárnej starostlivosti, môže sa dohodnúť na neskoršom termíne za podmienok Dodatku ku kúpno predajnej zmluve: uhradenie plnej ceny mačiatka a preplatenie nákladov za dni strávené v chovnej stanici... Ak však v konečnom dôsledku nedôjde k prevzatiu mačiatka, bude sa postupovať podľa Dodatku k zálohovej (rezervačnej) zmluve ....

 Ak je mačiatko dané na ďalší chov/výstavy/člen rodiny -  dostane kópie testov rodičov. Mačiatko , ktoré nebude posúdené kladne na ďalší chov - iba ako maznáčik a člen rodiny - dostane rodokmeň s označením , že jedinec je kastrát.   Kúpno – predajná zmluva je k nahliadnutiu ešte pred jej podpisom oboch strán.

Nakoľko sa môže stať, že odber Vášho mačiatka bude v čase vašej neprítomnosti doma, ale vy ho ozaj chcete : je možné ponechať ho do Vášho určeného termínu (najviac 1 mesiac odo dňa možného odberu) v starostlivosti CHS. V takom prípade si prečítajte vopred podmienky DODATKU k zálohovej (rezervačnej) zmluvy...... na vyžiadanie pri serióznom záujme o mačiatko.

Dátum odberu sa určuje po prvom povinnom očkovaní. Ak mačiatko je komplet v poriadku a nový majiteľ si nemôže mačiatko vyzdvihnúť v danom čase - začne platiť dodatok o predĺženom pobyte. Ak mačiatko nemôže v daný čas odísť do novej rodiny - ostane potrebný čas u chovateľa na náklady CHS.

 

 

Vopred dôležitá informácia je , že budúci majiteľ by už mal mať pri rezervácii predstavu o tom, či má záujem o ďalší chov alebo nie. Cena mačiatka je vždy pevná či už do chovu alebo ako maznáčik. Potrebné informácie o mačiatkach budú vždy aktuálne prezentované, či už na webe alebo na Facebookovej stránke Thor diamond....

 

Stručné zhrnutie dôležitých informácií :

Mačiatko do chovu mimo SK - odchádza najskôr 21 dní po očkovaní povinnej besnoty

Mačiatko do chovu v SK - odchádza najskôr 21 dní po očkovaní povinnej besnoty

Mačiatko miláčik rodiny - odchádza najskôr 10 dní po vykonanej kastrácie alebo ovarioktómie (zmeny - vždy udávané v Harmonograme vrhu)

Všetky veterinárne úkony sú urobené na základe doporučení veterinárneho lekára, podľa aktuálneho zdravotného stavu stavu mačiat. Vo všeobecnosti platí tento harmonogram starostlivosti :

2 týždne pred pôrodom je mama odčervovaná pipetou Dronspot

6 týždeň - prvé odčervenie mačiat plus mamina

8-9 týždeň - druhé odčervenie mačiat

9-10 týždeň - prvé očkovanie proti infekčným chorobám vakcínou RCPCH

11-12 týždeň - tretie odčervovanie mačiat

12-13 týždeň - druhé očkovanie proti infekčným chorobám vakcínou RCPCH, označenie identifikačným čipom

14- 15 týždeň - očkovanie besnoty, celková zdravotná prehliadka

17 -18 týždeň -  kastrácie - ovarioktómie - dátum vopred oznámený po očkovaní besnoty pre presnejšie určenie odchodu mačiatka do nového domova.

Mačiatko pred odchodom do nového domova : lekárska prehliadka

Nezáleží či je kastrát alebo chovný jedinec.

 

Ďalšie pokyny  dostane každý nový majiteľ osobitne.