Choď na obsah Choď na menu

3. 7. 2016

 Severné Poľsko 

V severnom Poľsku som už raz bol, na 4 dni (dúfam, že tam budem môcť ísť ešte mnoho ráz) a môžem povedať, že je to jedno z najkrajších miest na zemeguli vôbec. 

Navštívil som veľa zaujímavých miest a všetky boli naozaj veľmi krásne a impozantné:

  • Molo w Sopocie

Veľmi pekné miesto s úžasnou panorámou. Keď som si ešte pred výjazdom na mólo nahrával fotky do notebooku, zabudol som si zobrať kartu. Samozrejme napadlo ma to až za bránou a tak som sa nemohol vrátiť. Samozrejme boli nervy ale nakoniec mobil úplne stačil laugh. Jediným negatívom bolo to, že sa muselo platiť vstupné. Ale to je pri týchto pamiatkach bežné. 

Polostov Hel -  tu krásu neviem ani len opísať. "Nebeský raj"

  • Maják 

Ak pominiem strach z výšok a klaustrofóbiu tak to bolo perfektné. Panoráma bola úžasná. Vidieť bolo úplne celý polostrov, pokrytý stromami a obkolesený modrým Baltským morom. Príroda bola nedotknutá, s týmy najkrajšími odtieňmi zelenej. 

  • Tulenárium

Naozaj veľmi zábavné miesto plné zachránených tuleňov, ktoré budú onedlho vypustené späť do ich domova - do divočiny. Keď tuleňom niekto ukáže rybu sú ako zmyslov zbavený a začnú stvárať rôzne kúsky a kreácie. 

  • Nekonečne dlhé pláže 

Cestou polostrovom môžete odstaviť auto pri hocijakej zabudnutej cestičke. Určite natrafíte aj na bunkre z druhej svetovej vojny. Pláže sa ani takmer nedajú opísať. Piesok je čisto biely, nelepí sa a pláže sú široké asi aj štyristo metrov. More bolo už celkom chladné,pretože bol koniec júla a začínalo pršať. Navyše v mori bolo veľa medúz. Ale to bolo asi jediné negatívum. smiley

  • Hrad Malbork

Starobylý, tajomný, gigantický tieto slová opisujú Malbork. Sprievodca bol iba v poľštine ale dali sa dokúpiť slúchadla s nahraným sprievodcom v angličtine, nemčine a iných jazykoch. V hrade nebolo takmer nič. Celý interiér bol vysťahovaný a teda sme prechádzali iba prázdnymi miestnosťami. Ale aj tak bolo v hrade cítiť historické čaro. 

 

Určite odporúčam dovolenku do Poľska.  Cesty boli veľmi kvalitné. Počasie bolo príjemné. Atmosféra úžasná. 

 

dsc_0099.jpg

 

 

 

 

 

 

             

dsc_0059.jpg

 

 

                         

 

 

 

 

dsc_0466.jpg

 

 

 

 

 

 

 

   Ostatné fotky nájdete vo fotoalbume.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.