Choď na obsah Choď na menu

5 Najstrašidelnejších miest na slovensku!

19. 10. 2015

V tomto článku si ukážeme 5 miest na slovensku ktoré vám budu naháňať husiu kožu. Samozrejme každé miesto môžete navšíviť, ak vám nechýba odvaha!

1. Vojenský cintorín

Cintoríny sú súčasťou každej malej obce, ale Nemecký cintorín vo Važci má špecifickú a neopísateľnú atmosféru. Tie zimomriavky si treba zažiť na vlastnej koži. Važec je najväčší zo šiestich oficiálnych cintorínov nemeckých vojakov, ktorí sa nikdy nevrátili domov. Zistíte to hneď ako stlačíte kovovú kľučku a vstúpite na planinu vysiatu šedastými krížmi s menami duší, ktoré vydýchli na našom území. Na 2,5 hektároch je tu viac ako 6500 padlých vojakov. Je to vcelku kultivovane upravený masový hrob a pieta tohto miesta oziaba až do špiku kostí. Všetko dotvára panoráma Tatier. Ak teda budete mať niekde cestu po E50 v smere na Poprad, nezabudnite odbočiť.

Nemecký cintorín vo Važci

2. Masová vražda

Na 25. marec 1999 v meste Dunajská Streda nezabudne asi žiadny z jej obyvateľov. V reštaurácii Fontána sa odohrala krvavá dráma, keď desať členov podsvetia polo rozstrieľaných na rešeto. Vražda ani dnes nie je celkom doriešená, ale dnes sa zdá, akoby sa tu nikdy nič nestalo. Reštaurácia sa na zoznam strašidelných miest dostala pre špiritistické tvrdenie, že popravené obete sa nedokážu zmieriť so svojim koncom a stále sa ich duše túlajú niekde v okolí. Preto ak si objednáte pivo alebo kávu, prezrite si múry, kde pred desiatimi rokmi lietali guľky a ťažkí frajeri kričali od bolesti, keď im zavŕtavali do tiel. Celkovo bolo vystrelených magických 113 nábojov. Trochu vás to schladí a nápoj vám zadrhne v krku. Ale zasa na koľkých miestach sa dá iba tak najesť  v ovzduší, kde sa odohrala najbrutálnejšia masová vražda v kriminálnom podsvetí Slovenska?

3. Psychiatrická liečebňa v Pezinku

Opustený, zarastený a v noci už len na pohľad strašidelný komplex budov sa nachádza v Pezinku v miestnej časti Cajla. Objekt psychiatrickej liečebne v minulosti slúžil pre pacientov trpiacich ťažkými psychickými poruchami a depresiami.

Vyšetrovatelia paranormálnych javov zo skupiny Ghost Evidence toto smutné miesto navštívili spolu s ďalšími nadšencami zo zoskupenia Slovak Ghost Hunters. “Už od začiatku, ako sme na toto miesto vstúpili, sme z neho mali zmiešané pocity,” začína rozprávanie hlavný vyšetrovateľ Ronnie Goncalves.

“Cez deň počula jedna členka Slovak Ghost Hunters nevysvetliteľné zvuky. Po zotmení sme začali s naším klasickým vyšetrovaním, záznamom EVP nahrávok. Už po pár minútach nahrávania sa nám podarilo zachytiť jasnú EVP nahrávku. Niekto alebo niečo nám na nej odpovedá na našu otázku slovami – Bývam tu,” hovorí o prvom paranormálnom zážitku Ronnie.

“Bolo nám v tom momente jasné, že sme prišli na miesto, na ktorom bude aktivita zrejme poriadne silná. Začali sme pomaly prechádzať budovami a počuli sme nevysvetliteľné zvuky, ako napríklad spev, buchot a kroky všade okolo nás. Neskôr v noci sme sa rozdelili na dve skupiny, každá išla do inej budovy. Pomocou prístroja Spirit Box sme sa pokúsili komunikovať s duchmi. Podarilo sa nám nadviazať kontakt hneď s niekoľkými entitami. Príchodom polnoci sa energia stupňovala,” pokračuje o javoch z tej noci Ronnie.

“Keď sme sa opäť zišli so skupinou Slovak Ghost Hunters, všetci sme začuli kroky v okolí budovy, pri ktorej sme stáli. Vydali sme sa preskúmať, čo tieto kroky spôsobilo. Pôvodcu krokov sme však neodhalili, nikto okrem nás sa v tú noc v objekte nenachádzal,” dodáva Ronnie.

11130552_953805761317589_762546133_n-640x480

4. Les na Brezine

Rôzostrašným miestom, ktoré (bohužiaľ) nie je iba opradené legendami, aby prilákalo zvedavcov, je aj les na Brezine, ktorý pamätá krutosti vykonané gestapom počas druhej svetovej vojny. Odviedli celkom 69 osôb, civilov, domácich aj zahraničných vojakov a partizánov, ktorí boli v lese beštiálne zavraždení a zahrabaní do niekoľkých hrobov. Po oslobodení mesta bolo od 18. mája 1945 na trenčianskej Brezine v lokalite Dušova dolina, Vápenice a Široké objavených a exhumovaných sedem hrobov, v ktorých bolo nájdených 69 obetí, z toho 65 mužov a 4 ženy. Všetci boli bosí, nahí alebo len chabo oblečení a na ich telách boli stopy po mučení. Zastrelených ranou do tyla bolo 61 mužov a 3 ženy; dvaja boli zaškrtení, dvaja muži a jedna žena mali rozbité lebky. 26 obetí sa nepodarilo identifikovať. Na mieste masových hrobov v Dušovej doline sa nachádza malý pomník s dvomi pamätnými tabuľami. Po exhumácii bolo 56 obetí prevezených z miesta nálezu a pochovaných na cintoríne nad Čerešňovým sadom.

5. Slovenské mučiarne

Zimomriavky vám určite nabehnú aj pri pavučinami opradenej, vlhkej a smrťou páchnucej hladomorni. Na Slovensku ich je hneď niekoľko. Či už samotne stojace alebo ako súčasti hradov. Napríklad pri vstupe do Oravského hradu vás na ne upozornia malé zamrežované komôrky. Už samotná tesná miestnosť bez svetla vyvoláva pocit hrôzy, no ak by ste v nej mali byť o hlade a smäde, strach by sa iba stupňoval. Určite to neznie ako lákavá predstava. Pozvánka do takejto destinácie sa prijíma len ťažko. Držanie človeka o hlade je jedným zo spôsobov mučenia. Pri návšteve niektorej z nich sa vám preto môže zdať, že počujete zúfale stonanie, prosby, výkriky a škrípanie zubami dávnych obetí. Strašidelným miestom je určite aj Mikulášska mučiareň, ktorá je súčasťou Múzea Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši. Expozíciu tvoria kresby a nástroje z mučenia a vypočúvania slávneho Jánošíka. Pri pohľade na dereš, škripec, španielsku čižmu či kliešte na vytrhávanie jazyka sa vám budú „ježiť chlpy“.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.