Choď na obsah Choď na menu
 


Ako odstrániť bolesť chrbtice pomocou masáže chodidiel

12. 6. 2015

Ako odstrániť bolesť chrbtice pomocou masáže chodidiel

Ako odstrániť bolesť chrbtice pomocou masáže chodidiel„Rýchla doba“ v ktorej žijeme nám nepriniesla len množstvo pôžitkov, o ktorých mohli naši predkovia len snívať, ale tiež rôzne druhy bolesti, ktoré s touto dobou súvisia. Jednou z najznámejších je únava chrbtice. Čoraz viac ľudí má s ňou skúsenosti a vek „kedy to vypukne“ sa veľmi rýchlo pohybuje smerom nadol. Môžeme si za to vo veľkej miere sami. Nezvyknutí prekonávať prekážky sa v pohodlí automobilov odvezieme kam chceme, naše pohybové aktivity sa povážlivo zredukovali na cestu z chodby k počítaču a sedavé zamestnania tiež dajú chrbtici pocítiť svoje.  Bez zdravej chrbtice však nemôžeme byť zdraví ani my. A to nielen po fyzickej stránke. Naša chrbtica chráni miechu a tým pádom je vlastne pokračovaním mozgu. Ak nie je zdravá a nepomáha nám držať telo v správnej polohe, nespĺňa úlohu rozvozu informácií cez nervový systém do jednotlivých orgánov. A v našom živote sa začnú hromadiť zdravotné problémy. Ak máme stuhnutú chrbticu, zvykli sme zvyčajne poprosiť partnera či priateľa, aby nám ju pomasíroval. Pri miernych bolestiach navštívime masážny salón. No čo ak nás bolesť prepadne znenazdajky a my nebudeme mať nablízku nikoho, kto by pomohol?

Reflexní maséri (a tiež značná časť populácie) už dávno vedia, že na chodidlách (a tiež rukách) je zobrazené celé naše telo, sú tam konkrétne body, ktoré prislúchajú konkrétnemu miestu na tele či orgánu v tele. To znamená, že akákoľvek zmena na pokožke, akékoľvek odchýlky v kostre chodidla alebo ruky nám signalizujú, že nie je niečo v tele v poriadku. Masírovaním jednotlivých bodov na chodidle alebo ruke prekrvujeme a uvoľňujeme v celom tele časť, čo prislúcha danému bodu.  Počas masáže môžeme hľadať citlivé miesta, môžeme nájsť isté súvislosti medzi orgánmi a samozrejme postupne sa môžeme dopátrať aj duchovnej príčiny, prečo vznikli tieto problémy. Chrbtica je jeden z najdôležitejších systémov nášho tela a jej stav ovplyvňuje každý jeden orgán a všetky systémy, čiže aj psychiku.

 

Ako odstrániť bolesť chrbtice pomocou masáže chodidiel

Projekcia chrbtice

Vedeli ste, že vašu chrbticu „nájdete“ na okraji chodidla?  Práve do týchto miest sa premietajú všetky problémy s ňou spojené a my si ju môžeme nahmatať vo forme masážnych bodov. Masážou týchto bodov na nohe môžeme zmierniť stuhnutosť, bolesť  a napätie v chrbte.  Môžeme si ich masírovať sami, no rovnako efektívna je partnerská masáž. Výsledkom je, že sa po pár minútach budete cítiť lepšie a uvoľnenejšie.

Pre začiatok je potrebné nájsť si chrbticu v nohách. Sadnite si na zem so skríženými nohami a vezmite do dlane akékoľvek chodidlo. Čiara, ktorá začína pri palci a pokračuje líniou na boku vnútornej klenby chodidla až k päte je projekciou vašej chrbtice. Vizuálne si rozdeľte túto líniu od palca na krčnú, hrudníkovú, driekovú časť + úplne pri päte sa bude nachádzať krížová a kostrčová časť. Ak máte v chrbtici problémy, nájdete ich odraz – pocitovo ich môžete v mnohých prípadoch vnímať ako bolestivý bod na chodidle, dokonca ako výstupok či tvrdý bod. Jemnou masážou týchto miest  budete zároveň pôsobiť na chrbticu - dochádza k uvoľneniu, prípadne k úplnej strate bolesti a napätia.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.