Choď na obsah Choď na menu

Papierové mestá

22. 4. 2015

Papierové mestá

Hlavné informácie:

Autor: John Green
Počet strán: 295

Dej: Quentin- Kvéčko Jacobsen sa zamiloval do šialenej dievčiny. Bola veľmi záhadná a jej dobrodružstvá poznal každý. Volala sa Margo Rothová- Spiegelmanová. Boli susedia a od malička sa spolu hrávali. Raz v parku našli mŕtveho muža. Potom prišla škola a všetko sa zmenilo. Margo mala svoju partiu a Kvéčko svoju. Raz v noci Margo prišla k nemu a požiadala ho, aby jej pomohol s pomstou na jej partiu. Hneď ráno, keď už boli obidvaja doma, Kvéčko šiel do školy a Margo tam nenašiel. Odišla z mesta a nikomu nič nepovedala. Odvtedy sa snaží rozlúsknuť jej odchod, hľadá indície. Margo mala zvláštne samotárske výlety vždy len na tri dni, ale Kvéčko tuší, že sa už nikdy nevráti. A preto ju tak veľmi chce nájsť.

Môj názor: Fakt zaujímavá kniha. Nedalo mi, aby som ju odložila. Preto som musela ísť spať o tretej ráno :D. John Green má skvelé knihy, som fakt rada, že som túto knihu našla. Je veľmi šokujúca. Na 100% odporúčam!!!

Úryvky, čo ma zaujali:

1. "Vieš, že takmer celé dejiny ľudstva sa človek dožíval priemerne 30 rokov? To máš asi desať rokov dospelého života. Nikto si neplánoval dôchodok. Nikto si neplánoval kariéru. Nikto si nič neplánoval. Nebol čas na plánovanie. Nebol čas na budúcnosť. Lenže potom sa priemerná dĺžka života začala zvyšovať, ľudia začali mať čoraz viac budúcnosti a tak o nej začali dlhšie rozjímať. O budúcnosti. Každú sekundu žijeme s výhľadom do budúcnosti- ideš na strednú, aby ťa vzali na výšku, aby si si našiel dobrý flek, aby si si mohol kúpiť pekný dom, aby si mal z čoho deťom zaplatiť výšku, aby si mohli kúpiť pekný dom, aby si mohli dovoliť poslať deti na výšku."

2. Môžeme načúvať druhým, môžeme cestovať bez pohnutia, môžeme si ich predstavovať a všetci sme spojení spletitým koreňovým systémom ako milióny stebiel trávy.

Majte sa!