5 vajec, 250 g polohrubá múka, 250 g cukor kryštál, 1 prášok do pečiva, 1 dl olej, 1 dl vlažnej vody, hrozienkap.p.
Ako prvé si dáme zovrieť vodu do rýchlovarnej kanvice, hrozienka vysypeme do hrnčeka, zalejeme vrelou vodou a necháme chvíľu napučať. Vajcia rozbijeme a obsah vyšľaháme s kryštálovým cukrom, v miske si zvlášť zmiešame prášok do pečiva a polohrubú múku, pridáme do peny z vajec a cukru, ďalej dáme vodu a olej a nakoniec hrozienka precedené cez sitko a pridame do hmoty.
Formu vymastíme olejom, vylejeme cesto do formy a dáme piecť na 160°C cca na 30 minút. Vrch formy prekryjeme alobalom, aby nám to nezhorelo. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
CHUTNÁ BÁBOVKA
Koktejl Hurrican
30. 3. 2015
Postup prípravy
Rum, sirup a šťavy pretrasieme v šejkri s kockami ľadu, precedíme do pohára superlongdrink dopoly naplnený posekaným ľadom a ozdobíme ovocím
Ingrediencie
4 cl hnedého rumu
2 cl bieleho rumu
2 cl pomarančovej šťavy
1 cl maracujového sirupu
2 cl ananásovej šťavy
1 koliesko ananásu
1 koktailová čerešňa