Choď na obsah Choď na menu
 


One Direction

11. 1. 2015

Britsko-írska chlapčenská skupina, ktorú tvoria:

Harry Styles- 1. február 1994 Jeho matkou je Anne Cox a jeho otcom je Des Styles, má staršiu sestru Gemmu.Po rozvode rodičov sa jeho matka znovu vydala. Počas X-Factoru pracoval v pekárni. Už ako dieťa miloval spev, vyrastal na The Beatles a najviac naň zapôsobil Elvis Presley.

Zayn Malik- 12. január 1993Jeho otec Yaser je pakistanský Brit, matka Tricia je Britka. Má tri sestry, ktoré sa volajú Doniya, Waliyha a Safaa.Má rád súčasnú mestskú hudbu, vyrastal na R & B a rapu. Jeho idolom je Bruno Mars.

Liam Payne-  29. august 1993 Narodil sa mŕtvy a doktori ho museli oživovať. Taktiež sa narodil bez jednej fungujúcej ladviny. Jeho matka sa volá Karen, otec Geoff a má dve staršie sestry, Nicole a Ruth. 

Niall Horan-  13. september 1993Jeho matka je Maura Gallagher a otec Bobby Horan. Jeho dvojča sa narodilo mŕtve, okrem toho má jedného staršieho brata Grega. Po rozvode rodičov žil s otcom, študoval na Coláiste Mhuire - Christian Brothers school, bol v školskom zbore. Od svojho detstva hrá na gitaru.

Louis Tomlinson- 24. december 1991Jeho matka Johannah Poulstonová a otec Troy Austin sa rozviedli, keď bol ešte malý, a tak prevzal priezvisko po svojom nevlastnom otcovi Markovi Tomlinson. Má sedem mladších nevlastných súrodencov: sestry Georgii, Félicité, Charlotte (čiže Lottie), dvojčatá Daisy a Phoebe a dvojčatá Ernesta a Doris.

V X-Factore sa najprv snažili uspieť ako jednotlivci, ale v bootcampe ich Nicole Scherzinger, Simon Cowell a Louis Walsh dali dohromady a skupina postúpila do domov porotcov. Tam zaspievali pieseň „Torn“ a postúpili do semifinálových kôl. V týchto postupne zaspievali piesne „Viva la Vida“ od skupiny Coldplay, „My Life Would Suck without You“ od Kelly Clarkson, „Nobody Knows“ od Pink, „Total Eclipse of the Heart“ od Bonnie Tyler, „Kids in America“ od Kim Wilde, „The Way You Look Tonight“ od Eltona Johna, „All You Need Is Love“ od The Beatles, „Summer of 69“ od Bryana Adamse, „You Are So Beautiful“ od Joa Cockera, „Only Girl in the World“ od Rihanny, „Chasing Cars“ od Snow Patrol, „Your Song“ od Eltona Johna, „She's the One“ (s Robbiem Williamsom) a opäť „Torn“ od Natalie Imbruglie.V novembri 2011 vydala skupina svoj prvý album Up All Night, na ktorý od decembra 2011 do júla 2012 naviazalo turné Up All Night Tour, ktorého koncerty sa odohrali v Spojenom kráľovstve, Írsku, Austrálii, Novom Zélande, USA, Kanade a v Mexiku. Vo februári a marci 2012 zároveň vystupovali spoločne s Big Time Rush na ich americkom turné Better with U Tour. Druhý album s názvom Take Me Home vydali One Direction v novembri 2012 a medzi februárom a novembrom 2013 opäť nasledovalo celosvetové turné Take Me Home Tour, ktoré bolo odštartované v Európe a ukončené v Ázii. Ich tretí album Midnight Memories bol vydaný v novembri 2013.

 

Náhľad fotografií zo zložky One Direction