Choď na obsah Choď na menu
 


Tina

Tina, vlastným menom Martina Kmeťová, rod. Csillaghová  je slovenská speváčka, no v posledných rokoch sa podieľala aj na moderovaní projektov TV Markíza a TV Nova – Česko Slovenská SuperStar (2011) a Hlas Česko Slovenska.

Svoju spevácku kariéru odštartovala v roku 2003. Album následne naspievala dnes už známy singel „Story“, ktorý úspešne bodoval v play listoch a hitparádach v rádiách na celom Slovensku. Pri nahrávaní albumu Helica sa Tina zoznámila s producentmi Petrom GrausomTomášom Zubákom a Mariánom Kachútom

 

V lete 2004 vyhrala konkurz na post moderátorky hudobnej relácie v TV JOJ, na ktorom pôsobila jeden rok. Okrem toho viac ako dva roky nahrávala jingle pre Fun Radio a jej vokály zazneli v rôznych televíznych reklamách. V divadelnej sezóne 2004 účinkovala v banskobystrickom Bábkovom divadle na Rázcestí v predstavení Kubo.

 

V decembri 2004 vyhrala v súťaži Grand Prix Radio cenu Objav roka 2004 – podľa dramaturgov slovenských rádií bola najviac hranou slovenskou speváčkou a zároveň najväčší talent roku 2004.

Vo februári 2005 Tina získala dve nominácie na cenu Aurel 2004, a to v kategórii Ženský spevácky výkon a Objav roku 2004.

2006 – súčasnosť[upraviť | upraviť zdroj]

13. novembra 2006 Tine vyšiel vo vydavateľstve EMI jej druhý štúdiový album Chillin. Singel „Viem, Že Povieš Áno“ úspešne boduje na prvých priečkach hitparád a dlhé mesiace bol najhranejšou skladbou v slovenskom éteri. Za album Chillin získala 6 nominácií na ocenenie Aurel, z ktorých premenila rovno 4 a to v kategóriách Album roka, či Speváčka roka.

 

Tretí štúdiový album Veci sa Menia vyšiel v roku 2009. Po niekoľkých rokoch nominácií, získala v roku roku 2010 strieborného Slávika. Tohto času pôsobila aj v bratislavskom divadle GUnaGU v predstavení Modelky 2.

Moderovala spolu s Leošom Marešom druhú Česko Slovenskú SuperStar v roku 2011.

Štvrtý štúdiový album S.E.X.Y. vyšiel 2. decembra 2011.  Na albume sa podieľali producenti ako Tomi PopovičDJ KappaMišo Biely a Joulah A. Timberlake.

V súčasnosti moderuje spolu s Leošom Marešom Hlas Česko Slovenska .tina2.jpgstiahnut--1-.jpg