Choď na obsah Choď na menu
 


Stephenie Meyerová- Súmrak

27. 7. 2014

 Obsah:

Keď sa Isabella Swanová presťahuje do večne zamračeného mestečka Forks a stretne

sumrak.jpg

 

 záhadného, zvodného Edwarda Cullena, jej život odrazu naberie vzrušujúci, a desivý smer. Edward je so svojou porcelánovou pokožkou, zlatými očami, mámivým hlasom a nadprirodzenými schopnosťami neodolateľný a zároveň nepreniknuteľný. Až do tejto chvíle sa mu darilo skrývať svoju pravú identitu, ale Bella je rozhodnutá odhaliť jeho temné tajomstvo.

Bella si však neuvedomuje, že čím bližšie sa k nemu dostáva, tým väčšiemu riziku vystavuje seba aj svojich blízkych. A na návrat už môže byť neskoro...

 

 

Pozitíva:

Túto knihu som čítala už trikrát a patrí k mojim obľúbeným. Páči sa mi, akým spôsobom vie autorka zachytiť Belline pocity. Nadchli ma jej umelecké metafory a samozrejme originálny príbeh zakázanej lásky. Stephenie nám dala možnosť spoznať jej postavy do hĺbky. Každá mala svoje charakterové črty a svoj vlastný príbeh, ktorý sa úspešne prelínal s dejom. Bolo to veľmi napínavé a zároveň ukľudňujúce čítanie.

Negatíva:

Keď som knižku čítala prvýkrát, zdala sa mi bezchybná. No len čo som ju začala čítať druhý, a potom aj tretíkrát, venovala som pozornosť detailom, ktoré ma nepotešili. Presladený milostný príbeh. Niektoré scény, ako napríklad keď Edward vyznáva Belle lásku, hoci sa poznajú asi tak mesiac ma veľmi nenadchli. Ja byť Bellou asi ujdem a už ho nebudem chcieť nkdy vidieť. :D Takisto som mala pocit, že Bella sa v niektroých situáciách chová ako chudinka odkázaná na pomoc iným. No a nakoniec, čo sa už síce netýka knihy, ale aj tak by som to rada spomenula... Nepáčil sa mi výber herečky na jej obsadenie. Kristen Stewart má chladné črty a typicky ohrnutú vrchnú peru. Občas na mňa pôsobí nepriateľským a nadradeným dojmom. Bellu som si predstavovala ako milú krásku s malým noštekom a veľkými zasnenými očami. Perfektne ju stvárnila Young Kim vo svojom grafickom románe. :)

 bela.jpg

 

 

 Prvý diel Twilight ságy- Súmrak vyšiel v roku 2008. Tu je jeho trailer: