Choď na obsah Choď na menu
 


Stephenie Meyerová- Nov

27. 7. 2014

 Obsah:

(Dovolila som si napísať vlastný obsah, keďže oficiálneho je žalostne málo a povie vám iba to, čo

nov.jpg

 už ste vedeli zo Súmraku.)

Počas Bellinej oslavy narodením sa ju Jasper pokúsi zabiť a Edward je presvedčený, že jeho spoločnosť nie je pre Bellu bezpečná. Celá rodina Cullenovcov teda odchádza. Bella sa po čase bližšie zoznámi s Jacobom Blackom a vytvorí sa medzi nimi hlboké puto priateľstva. Chalan Quileuteov má však tiež vlastné tajomstvá a okrem iného nechce len priateľstvo...No keď už je Bella rozhodnutá dať Jacobovi šancu, zazvoní telefón...

 

Pozitíva:

Páčilo sa mi, že sa Bella spriatelila s Jacobom. Prostredie deja sa vo veľkej miere presunulo do prírodnej rezervácie La Push, čo bola v celku vítaná a príjemná zmena. Taktiež som spokojná s vlkolakmi- do ságy výborne zapadli. Bellino a Jacobovo podpichovanie bolo celkom osviežujúce popri zväčša depresívnom deji. Páčilo sa mi, že nás autorka zoznámila s Volturiovcami a ich zvyklosťami. Čo ma naozaj potešilo bolo, že sa Bella začala učiť jazdiť na motorkách. Do deja to vohnalo aspoň trocha akcie.

 

Negatíva:

Ak mám vybrať knihu, ktorá ma zo série najviac nebavila, tak je to rozhodne táto. Kde sa podela všetka akcia? No tak! To mám 140 strán čítať o Bellinej depresií?! Nerátala som, koľkokrát za knihu sa opakovali slová: Mám v hrudi dieru. Bolo to veľakrát. Počas deja som sa nudila a nevedela som sa dočkať, kedy konečne dočítam. A o čom to vlastne bolo? Kde je hlboké posolstvo, ktoré som si odniesla zo Súmraku? A hádam mi nechcete povedať, že sa opäť vráti k Edwardovi, keď ju pol roka nechal samu v depkách? Bola som z toho vykoľajená a niežeby som nadržiavala Jacobovi, ale preboha veď ten chalan pre ňu spravil ďaleko viac! Po prečítaní tejto knihy som bola veľmi zvedavá na Zatmenie. Nepokazila náhodou Stephenie celú sériu?

nespokojnost.jpg

 

Film ma potešil o niečo viac. (Neverím, že to hovorím) :D