Choď na obsah Choď na menu

Začiatky kariéry

 Beyoncé Knowles sa narodila v Houstone, v Texase, ako dcéra Mathewa Knowlesa, profesionálneho manažéra a Tiny Knowlesovej, kostymérky, výtvarníčky a kaderníčky. Otec Beyoncé je Afroameričan, jej matka má kreolský pôvod. Má staršiu sestru Solange, ktorá je speváčka, skladateľka a herečka.

Beyoncé chodila na základnú školu St. Mary v Texase, kde navštevovala tanečné kurzy, vrátane baletu a jazzu. Jej talent v speve bol objavený, keď jej tanečný inštruktor začal pohmkávať pesničku, pri ktorej začala spievať vysoké tóny. Začala sa zúčastňovať rôznych talentových súťaží. S piesňou Imagine od Johna Lennona vyhrala súťaž. Vo veku siedmich rokov začala Beyoncé získavať pozornosť tlače v miestnych novinách.

Na jeseň roku 1990 sa zapísala na strednú hudobnú školu v Houstone, kde navštevovala školský spevácky zbor. Navštevovala tiež Strednú školu výtvarného umenia v Houstone. Stala sa sólistkou v zbore, v ktorom pôsobila dva roky.

Vo veku ôsmich rokoch, stretla LaTaviu Roberson, počas konkurzu v Entertainment Group. Spolu s priateľkou Kelly Rowland, boli umiestnené do skupiny. Pôvodne sa volali „Girl´s Tyme“.

R&B producent Arne Frager odletel do Houstonu, aby spoznal dievčatá. Tie sa zúčastnili súťaže, ale prehrali. Bola to ich prvá profesionálna prekážka, ale len do tej doby, než sa dozvedeli, že popovým hviezdam Britney Spears a Justinovi Timberlakovi sa stalo to isté.

Otec Beyoncé dal v roku 1995 výpoveď z práce, aby sa mohol naplno venovať zakladaniu skupiny. Založil „Boot Camp“ pre ich vzdelávanie. Rodinný príjem sa tým znížil na polovicu a jej rodičia boli nútení presťahovať sa. Tina začala navrhovať kostýmy, v čom pokračovala počas celej éry Destiny´s Child. Nakoniec podpísali zmluvu s Elektra Records. Presťahovali sa do Atlanty, no neskôr zo zmluvy vzišlo, vrátili sa domov kde dievčatá dostali zmluvu s vydavateľstvom Columbia Records.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.