Choď na obsah Choď na menu

Hudba

Hudba podľa mňa napĺňa každého človeka. Niekoho viac, niekoho menej, no stále sa dá považovať za liek. V mojom každodennom živote hudba tiež nesmie chýbať. 
Počúvam rock, jazz, pop, no aj klasickú hudbu, keďže sa učím hrať na klavíri. 

Rock je druh populárnej hudby, v ktorej sa využívajú najmä nástroje ako gitara, basgitara, bicie a v poslednej dobe aj klávesové nástroje ako klavír, syntetizátor atď. Tieto nástroje sú sprevádzané vokálmi. Rock má korene v konci 40-tych a začiatku 50-tych rokov. Vyvinul sa z jazzu, blues, pop-u, R&B a country. Rocková skupina sa skladá zo speváka, basgitaristu, gitaristu a bubeníka. 

Mojou obľúbenou rockovou skupinou sú "Arctic monkeys". Veľmi sa mi páči ich hudba, pretože má dobrý rytmus a nie je to také "uvrešťané" ako poniektoré iné rockové skupiny. Skupina bola založená v roku 2002 a funguje dodnes. 
V roku 2001, po koncerte skupiny "The Libertines" sa susedia Alex Turner a Jamie Cook rozhodli zaželať si pod vianočný stromček hudobné nástroje. 
O niekoľko týždňov sa rozhodli založiť si s kamarátmi kapelu. Spoločne vydali niekoľko albumov, ktoré získali obľubu miliónov fanúšikov. 
Tu je od nich malá ochutnávka

Ďalšia rocková skupina, ktorá ma oslovila, sa volá Imagine Dragons. Táto americká skupina bola založená v roku 2008. Skupina má pôvod v meste Las Vegas. Album Night Visions mal veľký úspech a najmä vďaka skladbám Demons a Radioactive