Choď na obsah Choď na menu
 


Bolonské lasagne

17. 1. 2012

 Bolonská omáčka:

1 PL olivového oleja

1 stredná cibuľa

1 strúčik cesnaku

1/2 kg mletého mäsa

1/4 kg olúpaných paradajok v plechovke (celých alebo nakrájaných)

2 PL paradajkového pretlaku(nemusí byť)

soľ,korenie,oregáno(alebo bazalka)

Syrová omáčka: 50 g masla

50 g múky

600 ml mlieka

125 g syra na strúhanie

1/2 ČL strúhaného muškátového oriešku

12 plátkov lasagnového cesta(lasagní)

niekedy dávam aj mozarelu

Bolonská omáčka: 
Olej, jemne nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak osmažte do mäkka. Vmiešajte mäso, po zhnednutí mäsa pridajte paradajky, paradajkový pretlak, bazalku, soľ a korenie. Priveďte do varu a povarte na miernom ohni 20-25 minút. 

Syrová omáčka: 
V hrnci rozpustite maslo, vmiešajte múku a minútu nechajte osmažiť. Postupne pridávajte mlieko, priveďte do varu pri neustálom miešaní, kým omáčka nezhustne a nie je jemná. Pridajte muškátový oriešok. Premiestnite omáčku z ohňa a vmiešajte nastrúhaný syr. Miešajte pokiaľ sa nerozpustí. 

Do pekáča dajte najprv vrstvu bolonskej omáčky, na to dajte syrovú omáčku, potom lasagne. Vrstvy opakujeme. Ukončíme vrstvou bolonskej omáčky a syrovej omáčky navrch. Pečte v predohriatej rúre na 180 °C, 30-35 minút, do mierneho zhnednutia syrovej omáčky.

Lasgne predvaríme podľa druhu.Ale radšej mierne áno-tak je vždy istota,že budú uvarené.

p4111546.jpg

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.