Choď na obsah Choď na menu
 

Biskupi vyzvú občanov, aby sa zúčastnili na voľbách do Európskeho parlamentu

25. 5. 2024

BRATISLAVA 25. mája 2024 - Katolícki biskupi Slovenska vyzvú občanov, aby sa zúčastnili volieb do Európskeho parlamentu (8. júna 2024). Urobia tak v ozname, ktorý budú kňazi čítať v nedeľu v kostoloch.

Katolícki biskupi vyzvali „všetkých občanov, osobitne katolíkov“, aby sa zúčastnili na voľbách do Európskeho parlamentu 8. júna 2024. Projekt zjednotenej Európy, ktorého cieľom je podporovať rozmanitosť a demokraciu každého jej štátu, spočíva podľa nich „na hodnotách vychádzajúcich z kresťanských princípov“.
 
„Už jej zakladatelia stavali na posvätnosti a dôstojnosti každej ľudskej osoby a ich cieľom bolo vytvoriť spoločenstvo národov Európy, ktoré by vedelo ochrániť mier, slobodu a duchovné bohatstvo jednotlivých krajín,“ píšu vo vyhlásení biskupi.
 
Tento kresťanský odkaz si podľa slovenských biskupov „v súčasnosti vyžaduje obnovu, úsilie a spoluzodpovednosť každého  z nás“. „Ako angažovaní katolíci prejavme záujem o rozvoj Európskej únie a zodpovedne si zvoľme kompetentných poslancov Európskeho parlamentu, ktorí budú v duchu služby odvážne reprezentovať kresťanské hodnoty a pracovať pre spoločné blaho,“ uvádzajú ďalej biskupi.
 
„Rozhodnime sa svedomito pre tých kandidátov, ktorí budú presadzovať návrhy legislatívy v prospech dobra jednotlivcov a rodín v duchu evanjelia. Sme presvedčení, že európsky projekt s kresťanskými hodnotami má svoju budúcnosť,“ dodávajú vo vyhlásení biskupi Slovenska.
 
Vyhlásenie KBS k európskym voľbám je možné nájsť na webstránke KBS.
 
Zdroj: tkkbs.sk