Choď na obsah Choď na menu

Allods

11. 1. 2014

 Allods online je voľne dostupná (freeware) MMORPG fantasy hra vytvorená ruskou spoločnosťou Astrum Nival a dnes dostupná po celom svete v angličtine, nemčine, francúzštine, taliančine a poľštine. Náklady na vytvorenie a vydanie hry sa vyšplhali na sumu 12 miliónov dolárov. Hra sa veľmi nápadne podobá hre World of Warcraft.

Allods Online bol oficiálne zahájený v Rusku, Európe, USA, Brazílií, Turecku, Japonsku, Kórei a ďalších krajinách. Podľa vývojárov, celkový počet registrácií v Allods Online po celom svete je viac ako 7 miliónov.

Hra je prakticky zadarmo. Jej hranie nie je obmedzené časovo ani dátovo. Každý hráč si môže hru stiahnuť na oficiálnych stránkach, zaregistrovať si účet a slobodne hrať. Tvorcovia majú príjmy so špeciálnych vecí, ktoré si hráč môže (ale nemusí) počas svojho hrania zakúpiť. Medzi veci, ktoré si môže hráč kúpiť patrí napríklad mount (zviera na ktorom sa dá jazdiť).

Dej hry sa odohráva vo fiktívnom svete „ostrovov“ rozmiestnených po vesmíre - Astral, medzi ktorými sa hráči môžu dopravovať loďami. Hru je možné hrať ako klasické MMORPG teda plniť úlohy, vylepšovať postavu a bojovať proti príšerám (PVE) alebo proti hráčom (PVP). Okrem tejto možnosti, je možné spolu s ďalšími hráčmi objavovať svet pomocou cestovania loďami. Na jednu loď môže ísť 6 hráčov, ktorí sa vydajú na vesmírnu plavbu a môžu naraziť na ostrovy, ktoré ešte neboli objavené žiadnymi hráčmi a tieto dokonca môžu po objavení pomenovať podľa vlastného uváženia.

Hra obsahuje dve hlavné frakcie - The League („tí dobrí“) a The Empire („tí zlí“). Každá frakcia má svoje územie a svoje hlavné mesto. V tomto hlavnom meste začínajú všetky rasy spoločne. The League má svoje hlavné mesto Novograd a The Empire má svoje hlavné mesto Nezebgrad.

Hlavým cieľom hry je vylepšovať svoju postavu - získavať úrovne plnením rôznych úloh (questov) alebo zabíjaním príšer (NPC). Platidlom v hre sú zlaté mince, ktoré sa delia na strieborné a tie potom ešte na medené (po 100). Získavajú sa so zabitých NPC alebo obchodovaním s hráčmi.

 

zdroj: http://sk.wikipedia.org/wiki/Allods_Online

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.