Choď na obsah Choď na menu
 


Základné informácie o Gogovi

Informácie :)

Gogo

Najúspešnejší slovenský youtuber

Sedemnásťročný Gogo, vlastným menom Daniel Štrauch, je najúspešnejší slovenský youtuber. Na svojom kanáli má 500-tisíc fanúšikov, ktorí odoberajú jeho videá.

Číslo 500-tisíc sa však za čas, kým tento časopis putoval z redakcie do tlačiarne a k vám, pravdepodobne ešte zvýšilo. „Za jeden deň mi pribudne asi dvetisíc nových odberateľov,“ hovorí Daniel opretý v pohodlnom kresle v petržalskej garáži. Tá dnes slúži ako jeho štúdio, kde tvorí videá. Koncom minulého roka sa tam presunul z izby. V byte sa nakrúcalo komplikovane. Každú chvíľu ho vyrušili rodičia a nemohol byť priveľmi hlasný, z garáže ho nepočuť.

Daniel začal najskôr nakrúcať počítačové hry. Nahráva obrazovku popri hraní a dej zväčša vtipne komentuje. Koncept zdanlivo veľmi jednoduchý, ale dobré vyhotovenie, ktoré upúta, nie je ľahké. Začal hrou Minecraft, v ktorej hráč stavia najrozličnejšie stavby. „Tam sa dá najlepšie prejaviť,“ vysvetľuje Daniel.

Na internete sa mu darí extrémne. Mesačne si fanúšikovia pozrú jeho videá zhruba päť miliónov ráz. Najpozeranejšie video má takmer milión prehratí. Ak máte viac ako dvadsať a ste mimo dosahu tínedžerov, o Gogovi ste zrejme v živote nepočuli. Keď však spomeniete jeho prezývku na základnej škole, vyvolá to zaručene nadšenie. „Odhadujem, že šesťdesiat percent mojich divákov je do 15 rokov,“ hovorí.