Choď na obsah Choď na menu
 


Ako si vybrať toho správneho králika?

Takže pre tých ktorý si idú kúpiť s chov produktu:

Ja osobne som si obehla 3 chov produkty, aby som mala prehľad že kde sú aké králiky a aké plemená a jednoducho pre všeobecný "rozhľad". A aj sa mi to oplatilo. V jedom chov produkte sme našli veľmi smelú samičku ktorá nebola vystresovaná, neurotická a vôbec sa nebála ale hneď pribehla išla na zadné a oblízala ma. :* Bola hrozne zlatučká. No táto "príhoda" svedčí o tom že netreba brať prvého králička ktorého vidíte. Ona bola vo väčšej "drevenej ohrádke"  a mohla  byť veľká približne 2 metre štvorcové. Čiže mala oveľa váčší výbeh ako v inom chov produkte kde mali 5 zajacov v malom teráriu. Takže bola menej vystresovaná pretože mala viac výbehu a mala lepší kontakt s ľuďmi pretože ten výbeh bol s vrchu otvorený. Takže si ju ľudia mohli pohladkať. Treba sa aj troška pozrieť na to ako sa ten králiček správa, pretože niektorý na ľudí nemusia byť zvyknutý a môžu si na vás zvykať aj pár mesiacov. Moj králiček si na mňa zvykol za pár dní ale v pohode chytiť sa dala už po hodinke a pól. Keď ste v chov produkte mali by ste si toho králička chytiť, pohladkať a pozrieť sa či je zdravý. Ako zistiť či je zdravý? Zisíte to tak že:

· Sa pozriete proti srsti či nemá blchy /mal by tam malé hnedé výtrusy/

·Nemôže mu nič vytekať s očí ani ich nemôže mať zalepené. Keď mu niečo vyteká len s jedného tak to môže byť s pilín alebo s prievanu.

· Mal by mať lesklú a hladkú srsť. Ale niektorým ako napr. Dlhosrstému a králikovi "Rexovi" srsť neprilieha.

·Nemal by si často škrabať ušká ani často triasť hlavou. Keď sa pár-krát poškrabe za ušami tak to vôbec nevadí. A nemal by ani kýchať.

·Taktiež by nemal sedieť v rohu a mať neježenú srsť. Pretože vtedy je pravdepodobne chorý.

To je asi to najzákladnejšie. :))

PS: V prípade že by som na niečo zabudla čo je podstatné. Opýtajte sa na to v otázkach.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.