Choď na obsah Choď na menu
 


Russel Crowe

20. 3. 2013

 Rodený Novozélanďančan Russell sa s rodičmi ešte počas ranného detstva presťahoval do Austrálie. Ako syn pomocných štábistov pri nakrúcaní filmov bol od malička v kontakte s týmto odvetvím. Hranie mu tak prišlo ako celkom zaujímavá zábavka a nečakane sa z neho stala decká hviezda austrálskej TV show. 

Jeho prvými významnejšími rolami boli tie vo filmoch ROMPER STOMPER (1992) a MY DVAJA SPOLU (1994). Vďaka ROMPER STOMPER sa dostal do podvedomia Austrálčanov a filmárov z okolitých krajín a THE SUM OF US (1994) mu umožnil prienik rovno do Ameriky. Krátko na to sa rozhodla Sharon Stonová, že ho chce mať stoj čo stoj vo svojom filme RÝCHLEJŠÍ NEŽ SMRŤ (1995) a Russell sa tak ocitol na mainstreamových plátnach. Ďalšia ponuka - extravagantné sci-fi VIRTUOZITA (1995) s Denzelom Washingtonom mu umožnilo zmeniť svoju imidž dobráka a z Russella sa stal počítačovo virtuálny masový vrah a kriminálnik "Sid6.7". VIRTUOZITA sa síce nestala žiadnym veľkým hitom, no i tak si nášho sympaťáka všimli ľudia od Warner Bros. a ponúkli mu jednu z hlavných rolí v L.A.- UTAJENÉ SKUTOČNOSTI (1997) - Russellovom treťom americkom filme. Tento snímok sa stal jedným z najlepšie hodnotených roku 1998 a z Russella sa začala stávať ozajstná hviezda. A v tejto chvíli, kedy to najviac potreboval, prišiel GLADIÁTOR (2000) režiséra Ridleyho Scotta. Pochvalné recenzie, nadšené (a veľmi dlhé) zástupy divákov pred pokľadňami beznádejne vypredaných kín a Russellov profil hrdinu na filmovom plagáte, ktorý obletel reklamné tabule celého sveta. 

Nekonečný talent, šarm, inteligencia a určite aj trochu šťastia - to sú atribúty, ktoré urobili z Russella Crowa to, čím je dnes. Zbožňovanú hollywoodsku megahviezdu, inkasujúcu za svoj nasledujúci film magických 20 miliónov dolárov.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.