Choď na obsah Choď na menu
 


Animované

13. 1. 2013

Názov:

Šmolkovia (2012)

Popis: Rodinná komédia, v ktorej sa spájajú animovaný aj hraný film, uvádza na plátna kín všetkým dobre známe modré hrdinu, Šmolko. Zlý čarodejník Gargamel vyženie Šmolko z ich dedinky a počas následného prenasledovania všetci spoločne prejdú čarovným portálom, ktorý ich zavedie do nášho sveta, priamo doprostred newyorského Central Parku. Malí modrí Šmolkovia musia dať hlavy dohromady a nájsť spôsob, ako sa dostať späť domov do dedinky skôr, než je Gargamel znova vystopuje.

Názov:

Pan Včelka (2007) (Pán včielka)

Popis: Barry B. Benson (Jerry Seinfeld) je včela, která studuje na vysoké škole a jeho osamocený život se řídí jediným heslem: med je to nejdůležitější. Jednoho dne se však rozhodne utéct a navštíví vnější úl. Netušil však, že svět je velice nebezpečný a na poslední chvíly je zachráněn včelou Vanessou (Renée Zellweger), květínářkou v New York City. Jak jejich vztah kvete, tak se dozvídají, proč vlastně jedí lidé med a rozhodnou se nás žalovat.

Názov:

Autopohádky (2011) ( Autorozprávky)

Popis: Celovečerný poviedkový animovaný film je zostavený zo štyroch animovaných epizód a hranej časti, ktorá všetko spája a vytvára rámec príbehu. Každá z rozprávok bude spracovaná inou technikou a iným tvorivým tímom. Prvá epizóda inšpirovaná rozprávkou o princeznej, ktorá sa nesmiala, je animovaná poloplastickou technológií. Režisérom tejto poviedky je Břetislav Pojar a výtvarníkom Pavel Koutská. Druhý príbeh využíva klasickú animáciu bábok. Výtvarníkom a režisérom je Michal Žabka a príbeh o víle a účtovnom je zábavný pre deti a poučný pre oteckov. Tretia časť je animovaná veľmi neobvyklou technológiou papierové ploché bábky v reálnom priestore. Výtvarníkom je Bára Dlouhá a režisérom František Váša. Príbeh o rybárovi, jeho žene a zlatej rybke je známy, jeho nová interpretácia vo svete bicyklov a motorov je však úplne nová. Štvrtá epizóda sa odohráva v neďalekej budúcnosti.

Názov:

Hop (2011)

Popis: Hlavným hrdinom snímky je veľkonočný zajačik Hop snívajúci o budúcnosti rockovej hviezdy. Jedného dňa však Hopa prejde autom Fred, mladý ulejvák, u ktorého sa v tú chvíľu prebudí niečo ako čierne svedomie. Vezme Hopa domov a sľúbi mu, že sa postará ako o neho, tak o časť jeho veľkonočných povinností. Oba nesúrodé spolubývajúci sa však veľmi rýchlo naučí, že je čas dospieť.

Názov:

Rio (2011)

Popis: Film Rio je príbehom vzácneho papagája menom Blu, ktorý žije na malom meste so svojou paničkou Lindou, s ktorou tvorí nerozlučnú dvojku. Linda ho pred rokmi zachránila pred pašerákmi, ktorí ho ešte ako papagájov bábätko ulovili uprostred brazílskeho pralesa a odviezli do zasneženej Minessoty. Blu sa kvôli tomu síce nikdy nenaučil lietať, ale v bezpečí a pohodlí Lindina domova sa natoľko zabýval, že pre neho nie je problém uvariť kávu, pripraviť raňajky, ... Keď jedného dňa Linda a Blu zistí, že Blu nie je posledným papagájom svojho druhu na svete, ako si doposiaľ mysleli, neváhajú a vydajú sa na cestu do exotickej Brazílie za papagájky Perlou, ktorá žije v samotnom srdci Rio de Janeira.

Názov:

Toy Story 3: Příběh hraček ( Toy Story 3: Príbeh hračiek)

Popis: Vo filme TOY STORY 3: PRÍBEH HRAČIEK sa tvorcovia milovanej série príbehov o hračkách "Toy Story" vracia do kúzelného sveta nám dobre známych hračiek. Chlapec Andy vyrástol a chystá sa na vysokú školu. Buzza, Woodyho a zvyšok hračiek tak čaká neistá budúcnosť. TOY STORY 3 je zbrusu nová dobrodružná komédia, v ktorej sa naši starí známi hrdinovia dostanú do škôlky plnej rozjarených detí a batoliat. Obzvlášť neskrotná batoľatá sa nemôžu dočkať, dostanú tieto "nové" hračky do svojich malých, upatlaných ručičiek. Hoci našich hrdinov čaká nejedna horúca chvíľka, dobre vie, že nesmie jeden druhého zradiť a že sa musí pohromade. A k tomu všetkému čaká bábiku Barbie prvé osudové stretnutie s Kenom.

Názov:

Méďa béďa ( Medveď Yogy)

Popis: Do Želéstonského parku nechodí toľko ľudí ako predtým a obchod tak viazne, preto sa starosta Brown rozhodol park zavrieť a pozemok predať. To znamená, že rodiny nebudú môcť spoznávať krásy prírody - a čo je horšie: Méďa Béďa a jeho kamarát Bubu budú musieť opustiť svoj ​​jediný domov, aký kedy mali. Postavený pred najväčšiu výzvu svojho života musí Méďa Béďa dokázať, že je naozaj múdrejší než priemerný medveď a spolu s Bube spojí sily s rangerom Smithom, aby spoločne našli spôsob, ako park zachrániť. Všetkými obľúbený medvedí zlodej piknikových košíkov prichádza na veľké plátno v novom dobrodružstve "Méďa Béďa", ktoré spája animáciu s živými hercami a do slovenských kín bude uvedený na jar roku 2011.

Názov:

Legenda o sovích strážcích ( Legenda o sovích strážcoch)

Popis: Hlavnou postavou je mladý sovie chlapec Soren, ktorý je očarený historkami svojho otca o strážcoch Ga'Hoole - mýtickej skupine okrídlených bojovníkov. bojovali proti zlým Čistým, ako si sami hovoria, vo veľkej bitke za záchranu všetkých druhov sov. Zatiaľ čo Soren sníva o tom, že jedného dňa sa pridá k svojim hrdinom, jeho starší brat Kludd sa tej predstave len vysmieva a túži len po love, lietaní a byť otcovým obľúbencom miesto Soren. Kluddova žiarlivosť má ale hrozné následky - obaja sovie súrodenci vypadnú z hniezda na vrchole stromu priamo do pazúrov Čistých. Teraz je na Soren, aby sa pokúsil o odvážny únik s pomocou ďalších mladých soviček.

Názov:

Já, padouch (Ja zloduch) 

Popis: Vo šťastnom Predmestská susedstve, obklopenom bielym plaňkovým plotom a kvitnúcimi kríkmi ruží, stojí čierny dom s mŕtvym trávnikom. Bez toho by to susedia vedeli, hlboko pod týmto domom je obrovský tajný úkryt. A tu nachádzame Grua (Steve Carell) obklopeného armádou svojich uličnických a zlomyseľných prisluhovačov, Mimoň, ktorý plánuje najväčšiu lúpež v histórii celej zemegule.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.