Choď na obsah Choď na menu
 

Ako oddialiť alebo naopak privolať menštruáciu?

21. 3. 2013


Prípad č.1. - nedostala si menštruáciu:

Dôvody: 1. vek- dievčatá v mladom veku a hlavne ešte keď začínajú menštruovať majú nepravidelný cyklus. Najskôr dôjde k vyváženiu rôznych hormónov tak, aby sa pravidelný cyklus ustálil

2. stres, diéty, zmena hmotnosti

Riešenie: skús sa uvoľniť, napusti si horúcu vaňu, pusti príjemnú hudbu a relaxuj. V teplej vode sa telo uvoľní a odpočinie. Ak môžeš vypi popri tom za pohár červeného vína. Ak však toto meškanie trvá dlho, skús sa poradiť s gynekológom a vyvolávačke. Pred tým však treba absolvovať rôzne vyšetrenia( ober krvi,vyšetrenie vaječníkov ultrazvukom). Do približne desiatich dní by mal cyklus znovu nabehnúť. Rada: a spravidelnenie cyklu skús piť alchemilkový čaj približne 10 dní pred očakávanou menštruáciou a už len čakať. Samozrejme asi to nebude fungovať po vypití jednej šálky :)

Prípad č.2. - chcem oddialiť menštruáciu: ( tu asi netreba menovať dôvody)

1. tabletky- potrebuješ si cyklus oddialiť na pár dní a máš viac ako 16 rokov? v tom prípade zájdi za gynekológom, nech ti predpíše lieky.Krvácanie sa dostaví po dobratí liekov. Ale pamätajte. Čím dlhšie menštruáciu oddialujeme, tým býva krvácanie silnejšie.

2. Antikoncepcia- ak užívate kombinovanú antikoncepciu v tabletkách, stačí vynechať 7-dňový interval bez hormónov, teda prejsť na užívanie druhého balenia tabletiek bez prestávky.

3. Céčko- vitamín C. Je to taký recept ,, starých mám,,. Asi tak týžden pred menštruáciou jedz citróny, pomaranče.. Ak ti nechutia tak skús tabletky vitamínu C tak dve denne.Ale pozor, kedže si sama posunieš menštruáciu, tento časový posun bude už stály.. Do komentu napíš, či ti to zabralo :) Pekný deň
-Mrs.Natt-

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.