Choď na obsah Choď na menu
 

Domáce kúry na vlasy :3

21. 3. 2013


Žĺtok posilňuje
Suroviny: 2 žĺtky, 2 lyžice rumu a trocha olivového oleja. 
Použitie: Všetko spolu zmiešajte, vlasy navlhčite a zmes do nich vmasírujte. Vlasy zabaľte do fólie a ešte do uteráka. Nechajte pôsobiť najmenej 15 minút. Vlasy potom dobre umyte. Táto maska ošetruje nielen rozštiepené končeky vlasov, ale aj podporuje ich rast
a prekrvenie pokožky hlavy.

 

Šalvia na poškodenú pokožku hlavy 
Suroviny: 1 čajová lyžička šalviových lístkov a 250 ml vody. 
Použitie: Šalviové lístky zalejte vriacou vodou a nechajte lúhovať 10 minút. Touto zmesou si potom prelejte vlasy a poriadne vymasírujte pokožku hlavy. Túto kúru používajte tri týždne po každom umytí vlasov. Šalvia reguluje produkciu tukových žliaz na pokožke hlavy a posilňuje vlasové korienky. Okrem toho má táto kúra dezinfekčné účinky a sivým či bielym
vlasom prepožičia pekný lesk.

 

Vlašské orechy zabezpečia lesk
Suroviny: 1 až 2 šálky orechových škrupín 
Použitie: Na hnedé vlasy: škrupiny roztlčte najemno, vymiešajte s troškou olivového oleja a horúcej vody. Zmes votrite do vlasov presušených uterákom a nechajte 20 až 30 minút pôsobiť. Potom dobre vlasy umyte. 
Na zlatistý lesk blond vlasov: Listy vlašského orecha lúhujte 10 minút vo vriacej vode a potom si umyte vlasy touto zmesou. 

Olejová kúra ošetruje
Suroviny: 1 šálka olivového oleja lisovaného za studena a 2 čajové lyžičky orechového (alebo rascového) oleja. 
Použitie: Oba oleje zmiešajte, potom vmasírujte do suchých vlasov a nechajte 20 minút pôsobiť. Olivový olej dodáva pružnosť a ošetruje vlasy zničené fénovaním. Rascový prepožičia vlasom nový lesk a upokojí citlivú pokožku hlavy. 

Pivové tonikum na väčší objem
Suroviny: Na blond vlasy svetlé a na tmavé vlasy čierne pivo. 
Použitie: Dajte si niekoľko kvapiek piva na hrebeň a poriadne si prečešte vlasy. Neumývajte si ich, ale učešte ako zvyčajne. Nebojte sa, zápach sa stratí po niekoľkých minútach!

Med na správny tvar
Suroviny: 1 lyžica tekutého medu, 250 ml horúcej vody, troška ovocného octu. 
Použitie: Rozmiešajte med vo vode a pridajte ocot. Najlepšie túto kúru nanesiete rozprašovačom. Vlasy dobre premasírujte. Neoplachujte. Takto sa vám podarí vlasy lepšie vyfénovať a aj vytvoriť váš obľúbený účes.

Káva namiesto tónovacieho krému
Suroviny: Silné espresso. 
Použitie: Káva vyčarí na tmavých vlasoch úžasné efekty, najmä brunetkám alebo červenovláskam. Kávu vmasírujte do vlasov, nechajte 30 minút pôsobiť a potom si ich umyte.

Grep dodáva sviežosť

Suroviny: 1 až 2 grepy a 1 šálka kamilkového čaju
. 

Použitie: Vytlačte grepy a šťavu preceďte, aby v nej neostali kúsky dužiny. Zmiešajte šťavu s kamilkovým čajom a prelejte cez umyté a uterákom presušené vlasy. Taktozabezpečíte vlasom hodvábny lesk a budú voňať sviežosťou.

Avokádo na suché vlasy
Suroviny: 1 zrelé avokádo, 2 lyžice kyslej smotany alebo jogurtu. 
Použitie: Avokádo očistite, dužinu roztlačte a zmiešajte so smotanou alebo jogurtom. Vzniknutý krém vmasírujte do vlasov a prekryte ich fóliou alebo nahriatym uterákom. Nechajte 20 minút pôsobiť a potom vlasy umyte šampónom